Edirne'de Gönüllü Ilk Yardimcilar Sertifikalarini Aldi

Edirne'de Gönüllü Ilk Yardimcilar Sertifikalarini Aldi

Edirne Valiligi Ilk Yardim Egitim Merkezi egitmenleri tarafindan verilen egitimi basariyla tamamlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü personeli, düzenlenen törenle sertifikalarini aldi.

Sertifika töreninde konusan Edirne Vali Yardimcisi Ali Uysal, 2019’da kurulan merkezde yüzlerce kisinin ilk yardim egitimi aldigini belirterek Ilk Yardim Egitim Merkezi’nin valilikler bünyesinde açilan ilk ve tek merkez olma özelligi tasidigini hatirlatti.

Egitmenlerin merkezde kamu kurumlarindaki personele, köylerde de vatandaslara egitim verdigini belirten Uysal, acil durumlarda ölümlerin önüne geçmede ilk yardim bilgisinin büyük önem tasidigini söyledi.



Ilk yardim egitimi almadigi için yakinlarini kaybeden birçok insan tanidigini söyleyen Uysal, "Beklenmedik kalp krizi, çok ciddi damar kesilmesi 3-5 dakikada müdahale etmezseniz hayatinizi kaybedersiniz. Yemek yerken çok konusan bir toplumuz ve bogaza cisim, yemek kaçmasindan dolayi ölen birçok insan biliyorum. Bütün acil durumlarda, ciddi kirklarda, burkulmalarda 3-5 dakika içinde ilk yardim çok önemli. Yaninizdaki birisi ilk yardimi ve müdahale etmeyi bilmiyorsa hayatta kalma sansiniz neredeyse yok" dedi.

Edirne Valiligi Ilk Yardim Egitim Merkezi Müdürü Ayten Ülgü Sünetçiler, 99 personelin 3 gün boyunca ilk yardim egitimi aldigini ve egitimler sonunda katildiklari sinavi basariyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandigini söyledi.



Acil ve afet durumlarinda hayat kurtaran ilk yardim egitimlerini yayginlastirmak için çalisma baslattiklarini söyleyen Sünetçiler, ücretsiz egitimlerle gönüllü ilk yardimcilar yetistirdiklerini ifade etti.

Sürdürülebilirligin saglanmasi noktasinda Edirne Ilk Yardim Merkezi’nin egitmen de yetistirebilecek pozisyona geldigini vurgulayan Sünetçiler, Saglik Bakanligi’na basvurularin yapildigini ve islemlerin tamamlanmasini beklediklerini ifade etti.

Konusmalarin ardindan kursiyerler, sertifikalarini aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile