Edirne'de Kadir Gecesi Coskusu

Edirne'de Kadir Gecesi Coskusu

Edirne’de Kadir Gecesi’nde ziyarete açilan Peygamber Efendimizin Sakal-i Serif’ini gören vatandaslar gözyaslarina hakim olamadi. Öte yandan camilerde ise vatandaslara Kuran-i Kerim dagitildi.



Edirne’de Kadir Gecesi camilerde idrak edildi. Kadir Gecesi’nde tarihi Eski Camide ziyarete açilan Peygamber Efendimizin Sakal-i Serif’i gören vatandaslar gözyaslarina hakim olamadi. Yunanistan ve Bulgaristan basta olmak üzere Balkan ülkelerinden gelen çok sayida vatandas camileri doldurdu. Eski Cami, Selimiye Camii basta olmak üzere kentteki diger camileri dolduran binlerce vatandas, bir arada saf tutarak yatsi ve teravih namazinin ardindan dua etti.

Kadir gecesi dolayisiyla Hazreti Muhammed SAV’in Sakal-i Serif’i Eski Camide ziyarete açildi. Özel bir kutuda küçük cam tüp içinde korunan Sakal-i Serif, cemaatin ziyaretine sunuldu. Sakal-i Serif’e gösterilen yogun ilgi nedeniyle vatandaslar uzun kuyruk olusturdu. Bazi vatandaslar ise gözyaslarina hakim olamadi.

Türkiye Diyanet Vakfi Kadir Gecesi deprem bölgesinde ve ülkemizin birçok bölgesinde “Hediyem Kuran Olsun” kampanyasi çerçevesinde camilerde teravih namazindan sonra vatandaslara Kur’an-i Kerim hediye etti. Bazi vatandaslar hediye olarak aldigi Kuran-i Kerimleri okuyarak dua etti.

“Kadir Gecesi’nde ata yadigari Eski Camii’miz doldu, tasti”

Edirne Il Müftüsü Hasan Basoglu, “Bu aksam Kadir Gecesi, “Cenâb-i Mevla bütün kardeslerimizin gecesini mübarek eylesin. Kadir Gecesi’nde ata yadigari Eski Camii’miz doldu, tasti. Bu aksam ayni zamanda Diyanet Isleri Baskanligimizin “Hediyem Kuran olsun” kampanyasi çerçevesinde vatandaslarimiza Kuran-i Kerim hediye edildi. Her yil Kadir Gecesi’nde oldugu gibi bu yilda Peygamber Efendimizin Sakal-i Serif’i ziyarete açildi. Kardeslerimiz gördügünüz gibi Sakal-i Serif’i ziyaret ediyorlar. Sakal-i Serif’i ziyaret ettigimiz Peygamber Efendimizin sünneti seviyesinde bu mübarek gecede bize yasamayi nasip eylesin. Bu gece bütün camilerimiz sabaha kadar ibadete açik olacak ve kardeslerimiz sabaha kadar camilerde ibadetlerini huzur içerisinde yapabilecekler” dedi.



“Gazze’deki ve diger ülkelerdeki bütün Müslümanlar için dua ettik”

Vatan ve millet için her seyin hayirli olmasini dileyen vatandaslardan Ibrahim Öfke, “Bu mübarek gecede Kuran-i Kerim hediyemizi de aldik. Gazze’deki ve bütün diger ülkelerdeki Müslümanlar için dua ettik. Rabbimizin izniyle insallah bu gece dualarimiz kabul olur" diye konustu.



Diger vatandaslarda Peygamber Efendimizin Sakal-i Serif’ini gördüklerinden dolayi çok duygulandiklarini ifade ederek, gözyaslarina hakim olamadilar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile