Edirne'de 'Kitap Iyilestirir' Sloganiyla Kitap Bagisi Kampanyasi Baslatildi

Edirne'de 'Kitap Iyilestirir' Sloganiyla Kitap Bagisi Kampanyasi Baslatildi

Adalet Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi arasinda imzalanan "Ceza Infaz Kurumu Yerleskelerinde Kütüphane Kurulmasina Iliskin Is Birligi Protokolü" çerçevesinde, Edirne Adliyesinde ve kentteki bir alisveris merkezinde ’Kitap Iyilestirir’ sloganiyla kitap bagisi kampanyasi baslatildi.

Tüm Türkiye’de oldugu gibi Edirne’de de "Ceza Infaz Kütüphaneleri Için Kitap Bagis Kampanyasi" düzenlenen törenle baslatildi. Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Çakmak, sivil toplum kuruluslari, Ceza Infaz Kurumu personeli ve yakinlarinin katilimiyla düzenlenen kitap bagis kampanyasinda, hükümlü ve tutuklularin okumasi için çok sayida kitap bagislandi.

’Kitap Iyilestirir’ sloganiyla tüm illerde es zamanli olarak cezai infaz kurumlarinin kütüphaneleri için kitap bagis kampanyasi baslatildigini söyleyen Edirne Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Çakmak, kampanyanin 15 Subat 2023 tarihine kadar devam edecegini aktardi.

Kitap bagisini artirabilmek ve farkindalik olusturmak amaciyla adliyedeki standin yani sira kentteki bir alisveris merkezinde de bir stant açtiklarini belirten Bassavci Çakmak, ihtiyaç halinde bunu çesitlendirmeyi düsündüklerini ifade etti.

Ilk kitap bagisini Vali Kirbiyik ve Bassavci Karabacak yapti.

Vali Kirbiyik’tan 41 kitap bagisi

Trakya Üniversitesi Eski Rektör Yardimcisi Recep Duymaz’in yazdigi Mehmet Akif Ersoy’un Edirne Yillari adli kitabi getiren Vali Kirbiyik, kampanyaya 41 kitap bagisladi. Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Necati Görgülü, Disisleri Bakanligi Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Edirne Baro Baskani Gökhan Karakoç, Trakya Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Cumhuriyet Bassavci Vekili Esref Çagdas Bal ve adliye çalisanlari kampanyaya kitap bagisinda bulundu.

Kampanya ile birlikte, kütüphane faaliyet ve hizmetlerine verilen önem ile hükümlü ve tutuklularin bos zamanlarini verimli bir sekilde degerlendirerek ufuklarinin genislemesine yardimci olmak ve evrensel enformasyon agina adapte olmalarini kolaylastirmak amaçlaniyor.

Kitap bagis kampanyasi 15 Subat tarihine kadar devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile