Edirne'de Metrelerce Uzayan Tava Ciger Kuyrugu Havadan Görüntülendi

Edirne'de Metrelerce Uzayan Tava Ciger Kuyrugu Havadan Görüntülendi

Yurtiçi ve yurtdisindan gelen ziyaretçilerin akinina ugrayan Edirne’de, kentin meshur lezzeti tava ciger yemek isteyen yüzlerce vatandas metrelerce uzunlugunda kuyruk olusturdu.

Tarih ve turizm kenti Edirne’de, 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinde yogunluk yasandi. Tarihi eserleri, müzeleri, dogal güzellikleri, tarihi çarsilari ve cografi isaretli yöresel lezzetleriyle ziyaretçilerin ilgi odagi olan kent, bayram tatilinde Istanbul basta olmak üzere çevre illerden, Balkanlardan ve Avrupa’daki gurbetçilerle birlikte binlerce turist agirladi.

“Cigercilerde uzun kuyruklar olustu”

Sabahin erken saatlerinde Edirne’ye akin eden turistler, ziyaretlerinin ardindan kentin meshur lezzeti tava ciger yemek için solugu restoranlarda aldi. Restoranlarin önünde onlarca metre uzunlugunda ki siranin kendilerine gelmesini bekleyen vatandaslarin, bekleme süresi zaman zaman bir saati asti. Saatlerdir siranin kendisine gelmesini bekleyen vatandaslarin olusturdugu kuyruk, havadan görüntülendi.

“5 saat kuyrukta beklemeye raziyiz”

Istanbul’dan Edirne’ye ziyarete gelen Adnan Ergün, dün aksam tava ciger yediklerini ve bugün de yemek için sirada beklediklerini belirterek, dün 1 saat sira bekledigini bugün 5 saat beklemeye razi oldugunu söyledi.



Dün de olusan uzun kuyruklar nedeniyle sira beklemediklerini ve tava cigerin tadina bakamadiklarini söyleyen Süleyman Ünal, bugün sira beklemeye karar verdiklerini ifade etti.

Istanbul’dan Edirne’ye gelen Rafi Koç da, yarim saat sira bekledigini ortalama 15 dakika daha sira bekleyecegini anlatti.

“Tava cigerin tadina bakmadan kentten ayrilmiyorlar”

Yarim saattir sirada beklediklerini yaklasik yarim saat daha sirada bekleyeceklerini söyleyen ziyaretçilerden Meral Yilmaz, ilk kez tava ciger yiyecegi için heyecanli oldugunu belirtti.

Hatice Gürses de, 12 yil önce tava ciger yedigini Edirne’ye gelmisken bu lezzetin tadina bakmadan kentten ayrilmayacagini belirterek, sirada bekledigini anlatti.

“Bos zamanimiz olmadi”

Tava Cigerci esnaflarindan Ismail Isik, bayram nedeniyle Edirne’ye ziyaretçi akini yasandigini söyledi.

Cigercilerin önünde metrelerce uzun kuyruklar olustugunu ifade eden Isik, zaman zaman zorlandiklarini ve sürekli yetistirme telasinda olduklarini açikladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile