Edirne'de Okul Müdürü, Ögrencilerine Destek Için Balya Isçisi Velilerle Çalisti

Edirne'de Okul Müdürü, Ögrencilerine Destek Için Balya Isçisi Velilerle Çalisti

Edirne'de Mithatpasa Ilkokulu Müdürü Ertan Çekiç ve balya isçisi ögrenci velileri, ögrencilerin egitimine katki saglamak için bir römork dolusu saman balyasi tasidi, elde edilen gelir okul aile birligine bagislandi.

Kentte bugday hasadi yapilan tarlalardaki saplar toplanarak hayvancilikta yem olarak kullanilan saman balyasi haline getiriliyor.

Saman balyalari daha sonra tarlalardan ahirlara götürülmek üzere bölgede "balyacilar" olarak adlandirilan sezonluk isçilerce tanesi 2 liradan kamyonlara ve traktör römorklarina yükleniyor.

Yeniimaret Mahallesi'ndeki okulun müdürü Ertan Çekiç de geçimini tasiyicilik yaparak saglayan ögrenci velileriyle birlikte yakici günesin altinda 720 balya tasidi. Çekiç ve velilerin tasidigi balyalardan elde edilen gelir, ögrencilerin egitiminde kullanilmasi amaciyla okul aile birligine bagislandi.

Çekiç, AA muhabirine, okulun ve ögrencilerin gelisimi için velilerle güzel bir is birligi içinde olduklarini söyledi.

"Her sey egitim için, her sey çocuklar için" sloganiyla hareket ettiklerini belirten Çekiç, "Okul, aile ve idare ortakliginda çocuklarimizin egitimine ve okulumuza katki yapmak amaciyla böyle bir çalisma planladik. Velilerimiz bana göre dünyanin en güzel insanlari. Alin teri ve emekle evlerine ekmek götüren insanlar. Onlardan rica ettim ve beni kirmadilar, çocuklarimiz için burada çalisiyoruz." ifadesini kullandi.

Çekiç, Mithatpasa Ilkokulu ögrencileri, velileri ve mahallelilerle birlikte büyük bir aile olduklarini vurguladi.

Emeklerini ortaya koyarak ögrencilerin egitimlerine destek olduklarini anlatan Çekiç söyle devam etti:

"Alin teri ve emege dayali çalismalarimiz devam edecek. Velilerimizle birlikte dün 360 bugün de 360 olmak üzere 720 balya tasidik. Elde edilen gelir tamamen okul aile birligine ek katki olmasi için, ögrencilerimizin eksiklerini gidermek için kullanilacak. Siz bunun mücadelesini vermezseniz insanlari bu yönde ikna etmek kolay bir sey degil. O yüzden de biz ilk önce kendimiz elimizi tasin altina koyup bu tarlaya ilk önce adim atip en son çikmayi planlayip insanlarimizin destegini aliyoruz. 30 kilogram agriliginda bir balyayi kizgin günesin altinda tasiyoruz. Ama yaptigimiz isin kutsalliginin farkindayiz, ögrencilere ve egitime bir seyler katmak için yaptigimiz bu isten keyif aliyoruz."

Ögrenci velisi ve ekip sefi Ugur Zurnaci ise çocuklarin egitimine katki olmasi amaciyla 720 balyanin gelirini okul aile birligine bagisladiklarini belirtti.

Firat Safak da okul müdürü Çekiç'in ögrenciler için gösterdigi çabaya veliler olarak destekte bulunduklarini dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile