Edirne'de Oy Verme Islemi Basladi

Edirne'de Oy Verme Islemi Basladi

Edirne’de, 31 Mart Yerel Seçimleri için kurulan sandiklarda oy verme islemi sabah 08.00 itibariyla basladi.

Türkiye, 5 yil boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandik basina gidiyor. Vatandaslar sabahin erken saatlerinde oy verme islemi için okullarin önünde bekledi. Sandik numaralarina göre belirlenen siniflara geçen vatandaslar, belediye baskani, meclis üyeleri ve muhtarlik seçimleri için oy kullandi. Emniyet güçleri tarafindan kentteki okullarda olumsuzluklara karsi önlem alindi.

Edirne ve ilçelerinde toplam 320 bin 637 seçmen, sandiga gidiyor. Il ve ilçe belediye baskanlari, meclis üyeleri ve muhtarlarin oylanacagi seçimde bin 98 sandik kuruldu.

Edirne merkezde ise 72 okul binasinda kurulu 437 sandikta 139 bin 57 seçmenin oy kullanmasi bekleniyor.

Sabahin erken saatlerinde oy kullanmak için sandiga giden vatandaslardan Harun Kati, "Düsünceme uygun, hedeflerime uygun, Türkiye’nin hedeflerine uygun olacak kisilerle yol almak için sabah erken saatlerde oy kullanmaya geldim" dedi.

Kevser Özgür ise seçimlerin hayirli olmasini dilerken, Mesut Özgür de, "Vatandaslik görevimizi yerine getirdik, herkes için hayirli olmasini diliyorum" diye konustu.

Sabah saat 08.00’de baslayan oy verme islemi 17.00’de sona erecek ve ardindan sandiklar kapatilarak oy sayimina geçilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile