Edirne’de Su Zammı Protesto Edildi

Edirne Belediyesi tarafından yapılan su zammı, Saadet Partililer tarafından protesto edildi.

Parti Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Mansur İriş, partili arkadaşlarıyla birlikte belediye binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Yeni yılda su fiyatlarına yapılan yüzde 100'den fazla zammın halka büyük haksızlık olduğunu belirten İriş, 2011 yılında 1,30 TL olan suyun metreküp fiyatının yeni yılda 2,85 TL 'ye yükseldiğini söyledi.

İriş, “Suda yapılan bu fahiş zam, tabiri caizse vatandaşı 2,80 yere uzattı. Zam oranı yüzde 100'den de fazla oldu. Halkımız, bu haksızlığın kaldırılmasını beklemektedir. Umarız Çarşamba günü yapılacak belediye meclisi toplantısında kırmızı kart gösterilerek bu yanlıştan geri dönülecektir.”

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise civar il ve ilçelerle karşılaştırma yaptıklarında yapılan su zammının fazla olmadığını kaydetti. Sedefçi, “Rakamın makul olduğunu görüyoruz. Hala arkadaşlarımız etraflarına bakmadan, incelemeden ahkam kesmeye devam ediyorlar. Biz niye bugün alacağımız grup kararıyla, sanıyorum komisyon 2,2 TL tespit etmiş, 10 metreküpe kadar olan suyun fiyatını. Bunu arkadaşlarla görüşerek 2 TL çekmeyi planlıyorum. 10 metreküpten fazla olan sudan 2,85 TL alma durumu sözkonusu.” dedi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile