Edirne'nin Enez ilçesinde "Temiz Sular – Temiz Karadeniz Havzasi Günü" etkinligi kapsaminda çevre gönüllüsü çocuklar lagün gölü çevresinde temizlik yapti.
Sulak alanlarin ve denizlerin kirleticilerden korunmasi amaciyla Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'de AB projeleri kapsaminda BioLearn Projesi baslatildi.
Proje kapsaminda Enez Kaymakamligi ile Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 1. Bölge Müdürlügünce ilçedeki Gençlik Parki'nda yaklasik 200 ögrencinin katilimiyla geri dönüsüm atölyesi, resim sergisi, yüz boyama ve müzik etkinlikleri düzenlendi.
Enez Kaymakami Sükrü Alperen Göktas, burada yaptigi konusmada, Marmara Denizi'ndeki müsilaj problemini yakinan takip ettiklerini söyledi. Bu problemin kendilerini üzdügünü belirten Göktas, "Insanoglu çevresine ne kadar duyarsiz kalirsa çevre de insanogluna o kadar duyarsiz kalir. Bizler çevresine duyarli, hassas bir nesil yetistirebilmek için tüm arkadaslarimizla beraber karinca kararinca mücadele vermekteyiz." ifadelerini kullandi.
DKMP 1. Bölge Müdür Yardimcisi Erdal Ceyhan ve Edirne DKMP Sube Müdürü Kerim Yapça da projeyle ilgili bilgi verdi.
Buradaki programdan sonra ögrenciler lagün gölü çevresinde çöp toplayarak çevre temizligi gerçeklestirdi.
Proje Koordinatörü Remziye Irmak, gazetecilere yaptigi açiklamada, çocuklara atilan bir çöpün geri dönüsümle degerlenecegini gösterdiklerini söyledi. Çocuklara etkinliklerle doga bilinci de kazandirdiklarini anlatan Irmak, "Çocuklarimiz göl çevresinde çöpler topladi. Burada doga bilinci de kazandilar. Ayrica atilan bir plastik sisenin saksi yada kalemlik olabilecegini yada oyuncak olabilecegini onlara ögrettik." diye konustu.
Etkinlige katilan ögrencilerden Deren Göl de dogayi kirletenlerin uyarilmasi gerektigini ifade etti. Lagün gölü çevresinde plastik atiklar topladiklarini anlatan Göl, "Dogayi kirletmemeliyiz. Doga kirliligi kötü sonuçlara neden oluyor. Sularimizda müsilaj olusuyor. Müsilaj olmamasi için dogayi kirletmemeliyiz. Insanlar sahilleri, gölleri kirletmeseydi müsilaj olusmayacakti. Lütfen dogaya çöpleri atmasinlar." dedi.
Ögrencilerden Emir Yigit Kireç, doganin temiz tutulmasi gerektigini belirterek, "Herkes duyarli olur ve dogaya saygili davranirsa daha temiz bir dünyada yasariz." ifadelerini kullandi.
Edirne'de Sulak Alanlarda Temizlik Yapan Çocuklar Çevreye Duyarli Olunmasi Mesaji Verdi
Etkinlige katilan ögrencilerden Deren Göl: 'Müsilaj olmamasi için dogayi kirletmemeliyiz. Insanlar sahilleri, gölleri kirletmeseydi müsilaj olusmayacakti'