Mimar Sinan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şükrü Çeşme, vakıf toplantı salonundaki konuşmasında, tasavvufun kültür ve medeniyet üzerinde önemli etkileri olduğunu söyledi.
Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk de, konunun önemli olduğunu belirterek, önemli bir konuda konferans düzenledikleri için vakfa teşekkür etti.
Giresun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selami Şimşek ise konferansında, uzun yıllar Edirne ve Trakya'daki tasavvuf hayat üzerine çalıştığını belirtti.
Şimşek, şöyle devam etti:
"Edirne tekkeler ve evliyaullah diyarıdır, mübarek ve kutlu bir şehirdir. Edirne'de Halvetilik, Celvetilik, Nakşibendilik, Kadirilik, Rufailik gibi onyedi adet tarikat faaliyette bulunmuştur. Hasan Sezai hazretleri, Hacı Bayram-ı Veli, Niyazi Mısri, Mustafa Kabuli Efendi gibi yüzlerce Allah dostu yaşamıştır. Ne mutlu size ki mübarek ve kutlu bir şehirde yaşıyorsunuz. Tanpınar'ın dediği gibi bir başkent olan Edirne daima başkenttir. Safiye Erol'un dediği gibi herşey biter Edirne bitmez."
Konferansa Vakfın Kurucu Başkanı Hasan Gümüş, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, İl Müftü Vekili Yusuf Tuna, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necdet Ünal, AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve ve davetliler katıldı.
"Edirne'de Tasavvuf Kültürü" Konferansı
Edirne - Edirne Mimar Sinan Vakfı'da "Edirne'de tasavvuf kültürü" konferansı düzenlendi.