Edirne'de Üniversite Ögrencilerinden Filistin'e Destek Gösterisi

Edirne'de Üniversite Ögrencilerinden Filistin'e Destek Gösterisi

Edirne’de Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini protesto etmek amaciyla bir araya gelen Trakya Üniversitesi ögrencileri, sloganlar esliginde yürüyüs gerçeklestirdi.

Trakya Üniversitesi ögrencileri, Israil’i "Say Stop" diyerek protesto etti. Bolca Ana Yemekhanesi önünde bir araya gelen üniversite ögrencileri, ellerinde Türk ve Filistin bayraklari ile dövizler tasiyarak Balkan Yerleskesi’ndeki Yasam Merkezi’ne kadar yürüdü. Yürüyüsün ardindan basin açiklamasi yapildi. Basin açiklamasini AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollari Üniversiteler Birimi Edirne Baskani Eren Çam okudu. 1948’den bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kitlik ve ölümle sinayan Israil yayilmaciliginin 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akisi içerisinde insanligin utanç tablosu olarak degerlendirecegi bir soykirim halini aldigini söyleyen Çam, "209 gündür çocuk, kadin, erkek, genç, yasli, engelli ayirt etmeksizin 35 bin kisinin Israil barbarligi tarafindan katledildigi, binlerce kisinin evinden, yurdundan göçe sürüklendigi, kundaktaki bebeklerin bombardimanlar sonucunda enkaz altinda can verdigi bir soykirim yasanmaktadir. Insanligin yasadigi acilari cani yananin rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kinamayi ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararasi örgütler ise vahseti yasatan Israil olunca bir kez daha sessiz kalmayi, katledilen bebeklerin görüntülerine karsi gözlerini kapatmayi, masum kadinlarin feryatlarina karsi kulaklarini tikamayi tercih etmislerdir" dedi.

Arizona’da, Florida’da, Ohio’da, Texas’ta, Kaliforniya’da yillardir sirtlarini dayadiklari tüm üniversitelerin artik onlar için tehlikeden ibaret oldugunu aktaran Çam, Gazze’de yasanan katliama karsi on binlerce gencin katilimiyla ilk günden bugüne kadar gerçeklestirilen "Say Stop" eylemleri, boykot çagrilari ve yardim faaliyetlerine ara vermeden devam edeceklerini ifade etti.

Eylem basin açiklamasinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile