Edirne'den Kısa Kısa

Hemşire adaylarına "obezite" eğitimi verildi.

Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencilerine fakülte dersliğinde "Obezitenin Önemi" konulu eğitim verildi Sağlıklı Hayat Merkezleri'nin tanıtımı yapıldı.

Edirne İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Selma Heves Yılmaz, Edirne Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Esin Seçgin Sayhan ve Şube Müdürü Yıldıray Çetintaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen programda Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezinde görev yapan Uzm. Dr. Can Behzat Demirkan ve Diyatisyen Merve Değirmenci tarafından eğitim sunumu gerçekleştirildi.

-TÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Kamil'in kitabı yayımlandı

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Kamil’in 8 ciltlik "Bulgaristan Türkleri ve Göçler: Bulgaristan Komünist Partisi Gizli Belgeleri" adlı kitabı Atatürk Araştırma Merkezi tarafından yayımlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Kamil, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu makamında ziyaret ederek kitabını armağan etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Erhan Tabakoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geleceğe bir eser bıraktığı için akademisyen yazar Kamil'i tebrik eden Tabakoğlu, "Trakya Üniversitesi olarak Balkan Araştırma Enstitümüz, kütüphanelerimizde yer alan sayısız eser, gerçekleştirdiğimiz projeler ile hem Ülkemize hem Balkanlara büyük değer katıyoruz. Üniversitemizin çok değerli hocaları da, üniversite yönetimimiz gibi sahip olduğumuz mirasa, tarihi geçmişimize ve kültürümüze sahip çıkmakta ve gelecek nesillere aktarmak için çok büyük emekler sarf etmektedir. Bugün değerli hocamız Doç. Dr. İbrahim Kamil’in büyük bir emek harcayarak hazırladığı eserle üniversitemize katmış olduğunu değer için kendilerine teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

-Borsa'dan belediye başkanlarına tebrik

Edirne Ticaret Borsası (ETB) yönetim kurulu üyeleri belediye başkanlarını ziyaret ederek, tebrik etti.

Borsadan yapılan açıklamaya göre, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Meclis Başkanı Fedai Canım beraberinde, Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Kasap, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Göktaş, Ferudun Çatalçekiç, Yönetim Kurulu Üyeleri Eray Karaca ve Recep İriş ile Meclis Üyeleri Erhan Akgün, Zafer Bahşi, Ahmet Demircan, Oğuz Kurban ve Adem Ayaz’dan oluşan heyet belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu.

İlk ziyareti Edirne Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen Recep Gürkan’a gerçekleştiren heyet, programın devamında Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran ve ETB Meclis üyeliği görevini yürütmekte iken Lalapaşa Belediye Başkanı olarak seçilen İsmail Arslan’ı makamında ziyaret etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile