Üniversiteden yapilan açiklamada, derginin uluslararasi hakemli dergi olarak bu yil içerisinde yayin hayatina baslayacagi belirtildi.
Dergide mimarlik, peyzaj mimarligi, iç mimarlik ile planlama alanlarinda özgün ve yenilikçi çalismalarin Türkçe ve Ingilizce dillerinde yer alacagi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:
"Dergide ayrica kurumsal yaklasimla bölgesel hedefler dogrultusunda Trakya, Balkanlar ve Avrupa ile ilgili çalismalarin yaninda tarihi yapilar, koruma ve restorasyon, yapim teknolojileri, yapi malzemeleri ve sürdürülebilirlik konularina öncelik verilecektir. Trakya Üniversitesi Mimarlik Fakültesi adina Dekan Prof. Dr. H. Burcu Özgüven’in sahipliginde, Doç. Dr. Esma Mihlayanlar'in bas editörlügünde yayin hayatina hazirlanan dergide, alaninda taninmis yerli ve yabanci çok sayida akademisyen editör ve hakem olarak görev almaktadir.
Çevrim içi formatta, yilda iki kez yayinlanacak olan KAPU/Trakya Mimarlik ve Tasarim Dergisi'nin, ilk sayisinin 2021 yili içerisinde çikarilmasi planlanmaktadir."
1. sayi için makale kabullerinin basladigi aktarilan açiklamada akademik çalismalarin "[email protected]" adresine iletilebilecegi belirtildi.
- MHP heyetinden esnafa ziyaret
MHP Edirne Il Baskani Zakir Tercan ve beraberindekiler Meriç ilçesinde esnafi ziyaret etti.
Tercan, vatandaslarin istek ve sikintilarini dinledi. Tercan, ziyarette yaptigi konusmada, her zaman Meriç halkinin yaninda olduklarini belirtti.
MHP'nin Meriç'te söz sahibi olacagini aktaran Tercan, sunlari kaydetti:
"MHP hak ettigi yere gelecektir. MHP Meriç'te saha kalkacak, herkes sasiracak. MHP göreve hazirdir. Kimse MHP'nin yükselisini engelleyemez. Tek umut, tek çözüm MHP'dir. Tek çare süphesiz ki MHP'dir. Milliyetçi Hareket Partisi ilkeli bir partidir. Geçmis çizgisinde kirik yoktur. Tüm gayret ve faaliyetlerinin temelinde ülke çikarlari vardir. Iste bu anlayis içerisinde bugün ilçe ve il yönetimleri üzerine düsen görevi esnaf ziyaretleri yaparak yerine getirmistir. Esnafimizin derdini dinledik, sikintilarini ögrendik."
- Kesan'da sokak hayvanlari bakimevi açilacak
Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, sokak hayvanlari bakimevinde incelemede bulundu.
Helvacioglu, burada yaptigi açiklamada, tesisin yakinda açilacagini aktardi.
Ilçenin her alanda modern tesislere kavustugunu belirten Helvacioglu, "Kesan Belediyesi olarak biz hayvan sever bir belediyeyiz ve her geçen gün can dostlarimiz olan sokak hayvanlarina daha iyi sartlarda bakim saglamak için var gücümüzle çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.
???????
Edirne'den Kisa Kisa
Trakya Üniversitesi Mimarlik Fakültesi'nce hazirlanan KAPU/Trakya Mimarlik ve Tasarim Dergisi'nin yayin hayatina baslayacagi bildirildi.



















