TÜ Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel Isletmeciligi programi ögrencileri, mutfak hizmetleri dersi kapsaminda hazirladiklari limonatalari yeni gelen ögrenci arkadaslarina ikram etti.
Üniversite egitimi için TÜ Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu tercih eden ve okula yeni baslayan ögrenciler, üst siniflardaki arkadaslari tarafindan tatli bir sürprizle karsilandi.
Derse gelen ögrencilerin, limonata ikramina ilgisi yogun oldu.
Ögrenciler tarafindan düzenlenen etkinlige, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler'in yani sira ögretim elemanlari ve idari personeller de katildi.
-Çevrimiçi seminer düzenlendi
TÜ'de Kütüphane Kaynaklari ve Bilgiye Erisim Semineri düzenlendi.
Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi, kütüphane ve kaynaklarinin daha etkin kullanimini saglamak amaciyla “Kütüphane Kaynaklari ve Bilgiye Erisim” baslikli bir webinar (web semineri) düzenledi.
Web tabanli seminere, kütüphaneci Esra Varol konusmaci olarak katildi.
Etkinlikte, kütüphanesi fiziksel imkanlari, kütüphane üyeligi, kütüphanede bulunan kaynaklar, veri tabanlari, katalog tarama ve kampüs disi erisim konularinda katilimcilara bilgiler verildi.
Ögrenci kimlik karti ve nüfus cüzdani ile kütüphaneye üye olunabilecegini belirten Varol, lisans ögrencilerinin 15 gün süreyle 3 kitap, yüksek lisans ve doktora ögrencilerinin ise 30 gün süreyle 3 kitap ödünç alabilecegini ifade etti.
Kütüphane web sayfasi üzerinden ögrencilerin kütüphane koleksiyonuna nasil erisebilecegi konusunda da bilgiler veren Varol, elektronik kitap ve elektronik yayin kullanimina yönelik ipuçlari paylasti.
-Doç. Dr. Uzun ve Doç. Dr. Güvendir, Cost Çalisma Grubu'na kabul edildi
TÜ Egitim Fakültesi Ingiliz Dili Egitimi Ana Bilim Dali ögretim üyeleri Doç. Dr. Kutay Uzun ve Doç. Dr. Emre Güvendir, Bilim ve Teknolojide Avrupa Isbirligi kurulusu tarafindan desteklenen projeye çalisma grubu üyesi olarak seçildi.
Egitim Fakültesi Yabanci Diller Egitimi Bölümü ögretim üyeleri Doç. Dr. Kutay Uzun ve Doç. Dr. Emre Güvendir, AB tarafindan fonlanan "Uluslararasi Ögrenci Hareketliligi Avrupa Agi: Arastirma ve Uygulamanin Iliskilendirilmesi" baslikli COST aksiyonuna Çalisma Grubu üyesi olarak kabul edildi.
COST ortagi ülkelerden sinirli sayida arastirmacinin kabul edildigi ve 34 ülkeden arastirmaci ve uygulayicilarin bulundugu proje, Hollanda Tilburg Üniversitesi’nde görev yapan Dr. Christof Van Mol tarafindan yürütülüyor.
TÜ'nün uluslararasilasma vizyonuna da önemli katki saglayacak projede Uzun ve Güvendir, uluslararasi ögrencilerin sosyal ve kültürel entegrasyonu konusuna iliskin arastirma ve akademik organizasyonlar düzenleyecek.
-Edirne Tabip Odasindan açiklama
Edirne Tabip Odasindan yapilan açiklamada, Saglik Bakanliginin politikalari elestirildi.
Hasta muayene edebilmek için hekimlerin en az 20 dakikaya ihtiyaci oldugu ifade edilen açiklamada verilen randevularin çoklugu nedeniyle hekimlerin hastalarina yeteri zamani ayiramadiklari öne sürüldü.
Saglikli yasam hakkindan vazgeçilmemesi gerektigi vurgulanan açiklamada, "Topluma çagrimizdir, dün oldugu gibi bugün de nitelikli saglik hizmeti taleplerimizde israrciyiz ve hekimlik yapmak istiyoruz. Hem hekimlerin hem de toplumun saglik hakki için bu uygulamalara itirazi birlikte yükseltelim." denildi.
Muayene için yeterli zaman tanimamak, hekim hasta iliskisini birkaç dakikaya sigdirmak, hekimlik meslek etigi ilkelerimiz açisindan kabul edilemez oldugu ifade edildi.
Edirne'den Kisa Kisa
Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ögrencileri yeni gelen arkadaslarini ikramla karsiladi.



















