Edirne Kan Donduran Cinayeti JASAT Dedektifleri Çözdü

Edirne Kan Donduran Cinayeti JASAT Dedektifleri Çözdü

Edirne merkeze bagli Hidiraga köyünde yasayan ve yaklasik 10 gündür kayip olarak aranan kisinin cesedi jandarmanin çalismalarinin ardindan topraga gömülü sekilde bulunurken, olayla ilgili köyde hayvan agilinda çalisan 1 süpheli gözaltina alindi.

Edirne’nin merkeze bagli Hidiraga köyünde tek basina yasayan 51 yasindaki Hamit Kir’in yaklasik 10 gün önce bir anda ortadan kaybolmasi sonucu köy muhtarligi tarafindan jandarmaya kayip basvurusunda bulunuldu. Iddiaya göre, köyde hayvan agilinda çirak olarak çalisan olayin süphelisi I.T. tarafindan köylülere, kayip olan Hamit Kir’in kendisine cep telefonundan mesaj atarak yurt disinda oldugunu söyledigi ve kayip olan Hamit Kir’in bir ay burada kalacagini ifade ettigini belirttigi ögrenildi.

Süpheli I.T’nin kayip basvurusunun ardindan memleketi Gaziantep’e gittigi, buradan da kayip sahsin telefonundan bazi köylülere mesaj atarak yurt disinda oldugunu söyledigi ifade edildi.

Jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alinan I.T’nin üzerinde kayip sahsin telefonu bulunurken, kayip Hamit Kir’in banka hesap hareketlerinden bir gün içinde yaklasik 500 bin TL para transferi yaptigi tespit edildi.

Jandarma ekiplerinin yaklasik bir haftadir köy merasinda arama yaptigi kayip Kir’in cesedi, Küçükdöllük Köyü Göleti yakinlarinda topraga gömülü sekilde bulundu. Cesedin üzerine birkaç koyun ölüsü atildigi tespit edildi. Hamit Kir’in cenazesi Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.

Olayla ilgili genis çapli sorusturma baslatan ve köyü adeta günlerce didik arayarak genis çapli arama yapan Edirne Il Jandarma Komutanligina bagli JASAT ekipleri, ayni köyde bir hayvan ahirinda çirak olarak çalisan süpheli I.T.’yi gözaltina aldi. Gözaltinda bulunan olayin süphelisi I.T., jandarmadaki ifadesinin ardindan Edirne Adliyesi’ne sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen I.T’nin mahkemesi devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile