Edirne Lisesi Öğrencileri Profesyonel Tiyatrocuları Aratmadı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye Cumhurbaşkanı sıfatıyla gelişinin 82’nci yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kutlamalara, Edirne Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzikli gösteri damgasını vurdu. Haftalardır bu gösteriye hazırlanan öğrencilerin performansı ayakta alkışlanırken Vali Vekili Hasan Hüseyin Can, gösteriyi hazırlayan 35 öğrenciyi tek tek tebrik etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye, toplamda dördüncü, Cumhurbaşkanı sıfatı ile ilk kez gelişinin 82’nci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara; Vali Vekili Hasan Hüseyin Can, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Garnizon Komutan Vekili Albay Ahmet Cengiz’in yanı sıra daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ATATÜRK’ÜN KONAKLADIĞI ODAYA ZİYARETÇİ AKINI

Kutlamaların ilk adresi Atatürk Anıtı oldu. İnönü İlköğretim Okulu önünde toplanan kortej Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Anıt önünde saygı duruşunda bulunulması ve ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri sunuldu. Daha sonra protokol üyeleri yürüyerek, Edirne Belediye Başkanlığı binasının ikinci katında bulunan ve Atatürk’ün 21 Aralık 1930 tarihinde Edirne’ye gelişinde 4 gün boyunca konakladığı, müze olarak kullanılan Atatürk Odası’nı ziyaret etti. Burada yetkililerden bilgiler alan protokol üyeleri daha sonra anı defterini imzaladı.

EDİRNE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ Kutlamaların son adresi Halk Eğitim Merkezi oldu. Burada yapılan kutlamalara, Edirne Lisesi öğrencilerinin hazırladığı müzikal gösteri damgasını vurdu. Haftalar boyunca gösteriye hazırlanan öğrencilerin Atatürk’ün Edirne’ye gelişini sahnelediği müzikli gösteri, izleyicilerden tam not aldı. Yaklaşık yarım saat süren gösteriyi pürdikkat izleyen izleyiciler, zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Gösterinin sonunda Atatürk motifli Türk bayrağının açılmasıyla birlikte salonda alkış tufanı koptu. Gösteri sona erdiğinde ise protokol üyeleri de dâhil olmak üzere tüm izleyiciler, Edirne Lisesi öğrencilerini ayakta alkışladı.

VALİ VEKİLİ TANÇ ÖĞRENCİLERİ TEK TEK TEBRİK ETTİ Gösteri sonrası kısa bir konuşma yapan Vali Vekili Hasan Hüseyin Can, öğrencilerin hazırladığı gösteriden oldukça etkilendiğini belirterek, “Gerçek duygularımı ifade edecek sözcükleri bulmakta güçlük çekiyorum. Kendimi sanki lisemizin mütevazi gösteri ekibinin karşısında değil de profesyonel bir ekibin karşısında hissetim. Çok etkimedim ve çok duygulandım. Genç arkadaşlarımı bu içten görev anlayışlarından dolayı yürekten kutluyorum” dedi.

Vali Vekili Can daha sonra 35 kişilik ekibi ve okul idari yönetimini hazırlanan gösteriden ötürü tek tek tebrik etti.

İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE HİZMET Diğer yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bir ilke imza atarak ilk kez bir kutlama programında işitme engellilere yönelik bir hizmet verdi. İşitme engelliler öğretmeni bir görevli, program boyunca sahne kenarından işitme engellilere çeviri yaptı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile