Edirne'nin Meshur Karaagaç Kabagi Adina Düzenlenen Festival Renkli Basladi

Edirne Karaagaç Kabak Festivali renkli görüntülerle basladi.

Özellikle tadindan dolayi Istanbul lokantalarinin tatli için tercih ettigi meshur Edirne Karaagaç kabagi adina düzenlenen festival adini aldigi mahalledeki kortejle basladi.

Edirne'nin sayfiyesi konumundaki 10 bin nüfuslu Karaagaç Mahallesi girisinde Il Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, mahalle muhtari Agah Korkan, vatandaslar, halk oyunlari ekibinden olusan kortej Edirne Belediye Bandosu esliginde Lozan Aniti'na, oradan da etkinligin düzenlendigi davet bahçesine kadar yürüdü.

Bandonun hareketli ezgilerine vatandaslar alkislariyla tempo tuttu.

Iki gün sürecek festival kapsaminda halk oyunlari gösterileri, konserler gerçeklesecek, kadinlar arasi "Kabak Tadi Veriyoruz" yemek yarismasi da düzenlenecek.

Festival alaninda üretici ve girisimci kadin kooperatiflerinin el sanati ve gida üretimlerinin satislarinin da yapilacagi festival süresince sef asçilarin kabak islemesi ve kurgu fotograf çekim etkinlikleri gerçeklesecek.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Soytürk, AA muhabirine Meriç ve Tunca nehirlerinin suladigi Karaagaç Mahallesi'nde yetisen lezzetli kabaklarin tanitimi gerçekten hak ettigini söyledi.

Vali Ekrem Canalp'in talimatiyla bu yil ilki gerçeklesen festivalin güzel basladigini ifade eden Soytürk, "Edirne festivaller ve müzeler sehridir. Her yil Valimiz Canalp'in talimatlariyla yenilerini ekliyoruz. Bu festival de gerçekten güzel kabagin hak ettigi tanitimi bulmasi için çok renkli bir festival oldu." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile