Edirne'nin Sivrisinek Sorunu

Edirne'nin Sivrisinek Sorunu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yerleşim yerlerine yakın bölgelerdeki çeltik ekiminin sivrisineğin kent merkezine gelmesine neden olduğunu belirtti.

Gürkan, yaptığı açıklamada, Edirneli vatandaşların son 10 gündür sivrisinekle ilgili yönelttiği eleştiri ve şikayetlerini doğal karşıladığını söyledi.

Haklı bulduğu şikayetlere rağmen Edirne'nin diğer kentlerle farklarının ortaya konularak kıyaslanmasının eleştirilere etki yapacağını ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:

"Halkımızın şikayet etmesi doğal. Halk bir sinek de olsa 1 milyon sinek de olsa şikayet eder ancak Edirne'nin kendine özgü gerçekleri var. Bu gerçekleri yok sayarsak, Edirne'yi bir Ankara gibi, bir Kırşehir gibi sayarsak olmaz. Nehri olmayan, birikintileri olmayan, 4 taşkın geçirmemiş, çeltik ekimi olmayan bir şehirle kıyaslarsak bu doğru bir kıyaslama olmaz. Ben eleştirilere sonuna kadar saygılıyım ama bütün bu gerçekleri bir kenara koyup Edirne'yi, bir İç Anadolu şehri gibi eleştirdiklerinde, bu eleştiriler mesnetsiz kalıyor."

Sivrisinekle belediyenin yoğun şekilde mücadele ettiğini anlatan Gürkan, "Ben geçen yıldan beri bir şey söylüyorum; gelin hep beraber Yıldırım Mahallesi'ne, Kapıkule yoluna gidelim. Yerleşim yerlerinden ne kadar mesafede çeltikler var. Gelin bakalım. Yaşam yerlerine 300 metre yakına kadar yoğun bir şekilde çeltik ekimi var. Yerleşim yerlerine yakın yerlerdeki çeltik ekimi sivrisineğin kent merkezine gelmesine neden oluyor" diye konuştu.

Gürkan, sinekle kurumlar arası topyekün bir mücadele sergilenmediği zaman sadece belediyenin çalışmalarıyla mücadelenin başarılı olmayacağının altını çizdi.

Edirne'nin bu yıl en sineksiz günlerini yaşadığını ifade eden Gürkan, sivrisinek sayısında son 12 günde bir artış yaşandığını kaydetti.

Edirne Belediyesi şubat ayında başladığı sivrisinekle mücadelesinde Alman modelini örnek alarak çalışmalara başlamış, Sivrisinekle Mücadele Vakfı Koordinatörü Dr. Norbert Becker, Edirne'ye gelerek çalışmalar konusunda bilgi vermişti.

Daha önce Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da yaptığı açıklamada, Edirne'de artan sivrisinek popülasyonunun nedenini ekonomik kriz nedeniyle sivrisinek mücadelesi yapamayan Yunanistan'a bağlamıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile