Edirne Selimiye Meydani'na Turist Akini

Edirne Selimiye Meydani'na Turist Akini

Edirne’de 5-6 Mayis tarihleri arasinda ’bahar bayrami’ olarak kutlanan ve yerli yabanci çok sayida turistin katildigi Kakava Senlikleri kent ekonomisini hareketlendirdi.

Özel olarak Istanbul basta olmak üzere Ankara, Bursa, Aydin, Mugla gibi çesitli bölgelerden Kakava turlari düzenlenirken, turlarla gelmeyenler ise senliklere katilmak için kendi imkanlariyla kente akin ediyor. Senliklerin olusturdugu hareketlilik kentteki cigerci, sekerlemeci, otel isletmecisi basta olmak üzere esnafin da yüzünü güldürdü. Edirne’ye gelen turistler, Selimiye Meydani basta olmak üzere kentin tarihi ve turistik noktalarinda yogunluk olusturdu. Turistler, Selimiye Meydani basta olmak üzere kentin çesitli noktalarinda romanlarin çaldigi 9/8’lik oyunlara eslik ederek gönüllerince eglendi.

Bursa’dan gelen Sadiye Metin, "Güzel bir kalabalik var. Çok egleniyoruz. Alisveris yaptik. Kavala kurabiyesi aldik. Daha seyahatimizin basindayiz aksama eglenceler var" dedi.

Senlikler için Istanbul’dan gelen Zehra Alfaogullari, "Böyle festivalleri hiç kaçirmak istemiyorum. Edirne’yi de çok begendim. Eminim çok eglenecegim, Kakava senliklerine katilacagiz" dedi.

Eskisehir’den gelen Emine Çalis, "Edirne’nin tarihi yerlerini Selimiye, Ulu Cami’yi çok begendik. Meriç kiyisindaki tarihi köprü çok güzel. Dün çok yogun degildi. Bugün Kakava senliklerine çok ilgi var. Konaklamali geldik. Edirne için güzel bir getiri olmasini diliyorum" diye konustu.

Öte yandan kutlamalarin basladigi Selimiye Meydani’nin bir kisminda olusan kanalizasyon tasmasi sorunu oldu. Bölgede tur otobüslerinin oldugu bölümde araçlardan inen misafirler, kötü kokudan yürüyemez hale geldi.

Bölgede esnaflik yapan Necat Yavuz, uzun süredir devam eden sorunu yetkililere ilettiklerini ancak çözüm olmayinca kentin en kalabalik gününde böyle olumsuz bir durumla karsilastiklarini söyledi.

Binlerce insanin Selimiye Meydani’na geldigini ancak böyle giderse bu kokudan kimsenin kalmayacagini belirten Yavuz, duruma çözüm bulunmasini istediklerini aktardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile