Edirne Valisi Sezer Açiklamasi 'Edirne Genelinde Basibos Köpek Istemiyorum'

Edirne Valisi Sezer Açiklamasi 'Edirne Genelinde Basibos Köpek Istemiyorum'

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kesan ilçesindeki muhtarlarin, yaz mevsiminde bazi tatilcilerin getirdigi ve sezon sonu terk edilen köpeklerin basibos kalmasiyla ilgili yasanan sorunu dile getirmesi üzerine bu sorunun çözümü için talimat verdi.

Vali Yunus Sezer, Kesan ilçesindeki muhtarlarla Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonu’nda toplanti yapti. Toplantida, Kesan Muhtarlar Dernegi Baskani ve Gökçetepe Köyü Muhtari Abdullah Kemik, yaz sezonunda yazlikçilarin getirdigi köpeklerin, sezon sonunda sahil bölgelerinde terk edildigini ve bu durum nedeniyle basibos kalan köpek sayisinda artis yasandigini dile getirdi. Konuyla ilgili belediye, kolluk kuvvetleri ve Tarim ve Orman Il/Ilçe Müdürlügü ekiplerine talimat veren Vali Sezer, gerekirse ev ev gezerek köpek sahiplerinin tespit edilmesini istedi.

Konuyla ilgili köpek sahiplerine, köpeklerin terk edilmesi durumunda idari ceza uygulanabilecegi yönünde uyarilarda bulunulmasini isteyen Vali Yunus Sezer, "Zenginlerin fantazileriyle ugrasacak halimiz yok. Sahipli hayvanlari birakip gitmek yok. ‘Yazin 2 ay boyunca benim evimi korusun sonra ben birakayim, ne yapiyorsa yapsin.’ Böyle bir sey istemiyorum. Onlar da birer can. Gerekirse terk eden aileleri de valilik sitesinde yayinlayalim, rezil olsunlar." dedi.

Vali Sezer, köylerde yasanan su sorunlariyla ilgili ise "Edirne’de içme suyu olmayan köy istemiyorum" diyerek ilgili birimlere talimat verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile