Edirne’ye Sade Kutlama

Edirne’ye Sade Kutlama

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıl dönümü sade bir törenle kutlandı.

Tören geçişinin iptal edilmesi nedeniyle halkın çok az ilgi gösterdiği 25 Kasım Kurtuluş Bayramı, özel gün ve haftalar adına yapılan törenleri aratmadı. 25 Kasım Edirne’nin Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 90’ıncı yıl dönümü, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen protokol töreni ile kutlandı. Vali Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selman Kömürcü ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin yanı sıra CHP milletvekilleri Recep Gürkan ile Kemal Değirmendereli’nin de katıldığı kurtuluş törenine halktan katılım çok az oldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören daha Sonra Ata huzuruna çelenk sunulmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Orta Asya’dan yola çıkan yiğit bir ulusun Söğüt’te filiz atması, Bursa’da bu filizin büyümesi ve Edirne’de bir dünya imparatorluğunun olmasıyla dünyaya damgasını vuran bir kentin evlatları olduklarını söyledi.

Edirne’nin 92 yıl Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yaptığını da hatırlatan Sedefçi, konuşmasında şunları söyledi: “Edirne; medeniyetlerin, insanlığın, dostluğun ve barışın noktası olmuş ve asırlarca farklı kültürleri, dinleri ve yaşamları kucaklamıştır. Bugün Edirne altyapısı ve üst yapısıyla laik Cumhuriyetin batıdaki Son şehri olarak UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmiş muhteşem Selimiye Camisi’yle, Türk’ün gücünü, emeğini ve zekasını sergileyen Kırkpınar’ı ile adından söz ettirmektedir.

Biz bugün, Kurtuluş Savaşı’nda savaştığımız Yunanlılarla, Balkan Savaşı’nda savaştığımız çalıştığımız Bulgarlarla dostluk türküleri söylüyoruz ama ülkemizde maalesef terör belasına binlerce şehit veriyoruz. Diliyorum ki bu serhat kentinden kalkan bulutlar, Güneydoğu’ya ve tüm ülkemize dostluk, barış ve kardeşlik yağmurları yağdırsın. Bu duygularla başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyorum.” Tören, günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunmasının ardından Sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile