Edirne'ye Turist Akini Açiklamasi Adim Atacak Yer Kalmadi

Edirne'ye Turist Akini Açiklamasi Adim Atacak Yer Kalmadi

Edirne’de 9 günlük Ramazan Bayrami tatili dolayisiyla yasanan turist yogunlugu nedeniyle kentte adeta adim atacak yer kalmazken, Mimar Sinan’in Ustalik eseri Selimiye Camii’ne gelen ziyaretçiler ise içeriye girebilmek için saatlerce kuyrukta bekledi.

Edirne’de, Ramazan Bayrami tatili dolayisiyla yurtdisindan Balkanlardan ve Istanbul ile çevre diger illerden gelen turistler kentte asiri yogunlugu yasatti. Trafikte uzun kuyruklar olusurken, kente gelen turistler tarihi çarsilar ve alisveris noktalarinda, cigercilerde ve cami önlerinde saatlerce siranin kendisine gelmesini bekledi.

Mimar Sinan’in Ustalik eseri Selimiye Camii’ne ibadet ve ziyarete gelen turistler, içeriye girebilmek için kuyruga girerek sirada bekledi. Hem Camiye giriste hem de çikista yogunluk yasandi. Selimiye Cami’nde restorasyonun devam etmesi nedeniyle sadece belli bir kismi ibadet ve ziyarete açik olmasina ragmen yogunluk yasandi.

Uzun kuyruklar olustu, adim atacak yer kalmadi

Selimiye Camii’nin yani sira altin üçgen olarak adlandirilan Eski Cami ve Üç Serefeli Camii’nin bulundugu bölgelerde de yogunluk olustu. Kente gelen turistler önce tarihi noktalar ve camileri dolasip alisveris yapti, sonra ise meshur tava cigerin tadina bakmak için cigercilerde olusan kuyruga girdi.

Mimar Sinan Heykeli, Edirne Yazisi ve Selimiye Camii’nin bulundugu kavsakta tedbirler arttirildi. Edirne Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekipleri trafik akisini saglarken, çevik kuvvet ekipleri ise yogunlugun yasandigi noktadaki yaya geçidi önünde vatandaslarin geçisine yardimci oldu.

"Son 2 günde yasanan kalabaligi 42 yildir hiç görmemistim"

42 yildir Selimiye Camii önünde fotografçilik yapan Kaya Ogul, "Son 2 günde yasanan kalabaligi 24 yildir hiç görmemistim. Müthis bir kalabalik var. Ama Selimiye Camii’nde ne tuvaletlerde ne de çesmelerde sular akmadi, bu kadar insan çok zor durumda kaldi. Gelenler genelde kendi telefonuyla çekildigi için panolarimizin yaninda fotograf çekilmek isteyenlerden 10 lira aliyoruz. Lokantalarin önünde de uzun kuyruklar var" dedi.

Istanbul’dan Edirne’ye gezmeye gelen Serpil Coskun, Edirne’ye ilk kez geldigini ve gelir gelmez ilk olarak Selimiye Camii’ni ziyaret ettigini aktardi.

Tarihi Arasta Çarsisi esnafi Nilüfer Eren, kalabaliktan memnun olduklarini ve bir önceki gece bu yogunlugun gece 22.00’ye kadar devam ettigini ifade etti.

Son 3 yilin en kalabalik bayrami oldugunu belirten Eren, bunun sevindirici oldugunu söyledi.



Istanbul’dan gelen ziyaretçilerden Semra Çelik, çocuklariyla birlikte Selimiye’nin gölgesinde fotograf çektirdigini ve tarihi noktalari dolasacaklarini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile