Edremit ADEM'den Yil Sonu Sergisi

Edremit ADEM'den Yil Sonu Sergisi

Van’in Edremit Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren 9 Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafindan açilan kurslara katilan kadinlarin yaklasik bir yil boyunca büyük bir emek harcayarak yaptiklari el emegi göz nuru ürünler begeniye sunuldu.

Edremit Sahil Aile Destek Merkezi’nde düzenlenen sergide, kadinlarin yil boyunca büyük emek vererek hazirladigi ürünler ve çesitli süs esyalari sergilendi. Serginin açilisina Edremit Kaymakami Yücel Erdem, kurum müdürleri, ADEM koordinatörleri ve kursiyerler katildi.

Kurslarla ilgili bilgi veren Edremit Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) Aile Destek Merkezleri (ADEM) Koordinatörü Güney Erisir, “Edremit Kaymakamligi SYDV’ye bagli 9 Aile Destek Merkezi’miz var. ADEM’lerimizde toplam 224 kursumuz var. Her kursumuzda yaklasik 12 ile 24 arasi ögrencimiz var. Toplam 2 bin 500 ögrencimiz bulunmaktadir. Her ADEM’imize kendine has kendine özel kurslarimiz var. Aile Destek Merkezlerimizin olmazsa olmaz basta kres, okuma yazma kursu, hazir giyim, trikotaj, el sanatlari, resim, müzik, tarzini güzel sanatlar kuslarimiz var. Her Aile Destek Merkezimizde 3294 sayili yasaya uygun olarak fakir, magdur, muhtaç ailelerimizdeki kadinlarimiz, el emegi göz nuru ürünleri üreterekten kendi ailesine ve geçimine fayda saglamakta. Ayrica bir istihdam olusturmakta. Aile Destek Merkezlerindeki kurslarimizda aldigi egitimlerle sertifikalar alip daha sonrasinda kendi isletmelerini açabilmekte. Kendileri ayrica usta ögreticilik belgelerini alarak devaminda kendi kurslarini açabilmektedir. Be sekilde hem istihdama fayda saglamakta hemde ailelerini geçindirmekte” dedi.



“Kadinlarimizin bu kurslara gelip rahatlamalari bizim için çok çok kiymetli”

Edremit Kaymakamligi SYDV Köyiçi Aile Destek Merkezi Koordinatörü Gülçin Güngör, “Merkezimiz bünyesinde 20 kursumuz ve 300’e yakin ögrencimiz bulunmaktadir. Biz bayanlarimiza kadinlarimiza unutulmus olan sanatlari ögretmeye çalisiyoruz. Kilim kursu gibi, sepet kursu gibi, bunun yaninda el sanatlari okuma yazma gibi kurslarimiz var. Bayanlarimizin ailelerinin içerisinde olan sikintilari bir nebze unutmalari için ya da bizim verdigimiz egitimlerle, seminerlerle çocuklarina bir seyler katabilmeleri çok önemli bizim nezdimizde. Onun için bu kurslara kadinlarimizin gelip rahatlamalari bizim için çok çok kiymetli. Kendi ekonomik özgürlüklerine kavusmalari çok faydali. Kendi ettiklerinin karsiliklarini aldiklari zaman çocuklarina, hane halkina ve kendilerine olan özgüvenleri artigi için bir birey olarak ayakta durmaktadirlar. Bu bizim ve Kaymakamimiz Yücel Erdem için çok kiymetli. Bu kurslari bu imkanlari bize verdikleri için kaymakamimiza çok tesekkür ediyoruz. Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi müdürümüze çok tesekkür ediyoruz. Biz bir aile olarak çalismaktayiz. 9 Aile Destek Merkezi koordinatörlügü olarak biz el ele gönül gönüle bu Edremit sahilinde sergimizi açtik. Çok güzel ürünlerimiz var. Gelmek isteyenler olursa kadinlarimizin el emegi göz nuru yaptiklari ürünleri yerinde görmelerini ve kurslarimiza katilmalarini öneriyorum” dedi.



“Eger biz bir toplumu degistirmek istiyorsak önce annelere dokunmamiz lazim”

Edremit Kaymakamligi SYDV Süphan Kültür ADEM Koordinatörü Zahide Yilmaz, “Aile Destek Merkezi bünyesinde 30 kursumuz ve 440 ögrencimiz mevcuttur. Burada amacimiz ataerkil bir toplumunda yasayan bayanlarimizi, gençlerimizi orada bir meslek sahibi edinmektir. Sosyo ve kültürel bir ortam olusturmaktir. Nitekim hali hazirda gördügümüzde biz buna basarmis olarak görüyoruz. Üniversiteye hazirladigimiz gençlerimiz var. Müzik dalinda, resim kursu dalinda. Mesleki egitimlerde de el sanatlarinda olsun, hazir giyim olsun, deri islem kursu olsun, efoksi kurslarimiz olsun, okuma yazma kurslarimiz olsun, yiyecek içecek de asçilik pastacilik kurslarimiz olsun, tiyatro kurslarimiz bunlarin hepsi mevcuttur. El sanatlarinda ki bayanlarimiz özgüven ve kendi ayaklarindan durma ve kendinin de bir birey olarak görmek sansini bulmaktadir. Aslinda kisacasi dünden yarina kültür aktarimi yapiyoruz diyebiliriz. Bizim burada amacimiz eger biz bir toplumu degistirmek istiyorsak önce annelere dokunmamiz lazim. Bizim de burada yaptigimiz annelere dokunmaktir. Biz anneye dokundugumuz zaman annede çocuguna dokunmus oluyor ve çocuga dokundugumuz zaman bir toplumu degistirmis oluyor. Bir topluma egitim vermek istiyorsak annelerimizden baslamamiz lazim. Biz de burada annelerimizin kendilerinin bir birey olduklarini, ayaklarinin üzerinde durabildiklerini ve kendinin farkina varmasina katki saglamaktayiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile