Edremit Belediyesi Personeline 'Temel Is Sagligi Ve Güvenligi' Egitimi

Edremit Belediyesi Personeline 'Temel Is Sagligi Ve Güvenligi' Egitimi

Van’in Edremit Belediyesi tarafindan 6331 sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu çerçevesinde Çalisanlarin Is Sagligi ve Güvenligi Egitimlerinin Usul ve Esaslari Hakkindaki Yönetmelikte geçen konular hakkinda tüm personellere ‘Temel Is Sagligi ve Güvenligi Egitimi’ verildi.

Edremit Belediyesi meclis salonunda korona virüs tedbirleri kapsaminda gruplar halinde düzenlenen egitime belediye personelleri katildi.

Is Güvenligi Uzmani Erol Karacan ve Isyeri Hekimi Mehmet Aydin tarafindan ‘Temel Is Sagligi ve Güvenligi’ konularinda personele bilgi verildi.

Egitim seminerinde isçilerin yasal haklarini, is yerlerinde olabilecek tehlikeleri ve meslek hastaliklarini anlatan Is Güvenligi Uzmani Mehmet Aydin, öncelik olarak is güvenligi kurallarina uyulmasi gerektigini belirtirken, is kazalarinin yüzde 88’inin güvensiz davranislar, yüzde 10’unun güvensiz kosullar, yüzde 2’sinin ise nedeni bilinmeyen sebeplerden dolayi meydana geldigini ifade etti.

Is güvenliginin kaza olduktan sonra degil, kaza ihtimallerini ortadan kaldirmaya yönelik oldugunu belirten Aydin, “Bir anlik dikkatsizligin ömür boyu izlerini tasiyacaginiz kazalara sebep olabilir. Yasanan kazalarin birçogu geçici olmayabilir. O yüzden her zaman dikkatli olmaliyiz” diyerek çalisanlari uyardi.

Aydin, 6331 Sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu Kapsaminda; is yerlerinde saglikli ve güvenli bir ortami temin etmek, is kazalarini ve meslek hastaliklarini azaltmak, çalisanlari yasal hak ve sorumluluklari konusunda bilgilendirmek, çalisanlarin karsi karsiya bulunduklari mesleki riskler ile bu risklere karsi alinmasi gereken tedbirler konusunda da bilgilendirdi.

Egitime katilan personeller, program sonunda 14 sorudan olusan sinava tabi tutulurken, egitimlerin periyodik olarak devam edecegi açiklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile