Edremit Belelediye Başkanı Saka Açıklaması

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, "Hangi partiden olursa olsun belediyeden rant sağlama dönemi bitmiştir. Bunu açık ve net söylüyorum" dedi.

Saka, açıklamasında, yerel basında son günlerde yapılan bazı haberlerle belediyeyi ve kendisini karalama kampanyasının başlatıldığını, bunun yasaların bilinmemesinden kaynaklandığını belirtti.

Yasayı bilmeyenlerin haklarında atıp tuttuğunu ifade eden Saka, "Bu arkadaşlarımızın, istedikleri bazı kişisel menfaatlerini bundan sonra belediyeden bulma şansları yok. Hiçbir arkadaşım kişisel menfaatini belediyeden bulamayacak. Hangi partiden olursa olsun belediyeden rant sağlama dönemi bitmiştir. Bunu açık ve net söylüyorum" görüşüne yer verdi.
Saka, belediyeden personel çıkarılması gibi bir durumunda söz konusu olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bugünkü koşullarda belirtilen bu personel sayısında diğer belediyelerden belediyemize gelen personel, toplamında 137'den fazla. 137 personelin hangisinin torba dediğimiz yani Edremit Belediyesi dışında çalıştırılacağı konusundaki yetki belediye olarak bize verilmiştir. Bunda benim birinci önceliğim 'emekliliğine bir sene ve az kalmış arkadaşlarımızı bu torba yasaya koyalım' şeklindedir. Emekliye ayrılan arkadaşlarımızın ikramiyelerini parça parça ödeyebiliyoruz. Devlet kadrosuna geçerse emekliye ayrıldığı gibi ikramiyeleri yasal süresi içinde hesaplarına yatacaktır. Yani arkadaşlarımız alacakları ikramiyeyi bir defada alacaklar. 23 arkadaşımızın bu konumda olduğunu tespit ettik. 23 arkadaşımızın emekli ikramiyesi yaklaşık 2,5 milyon lira tutuyor. Bu parayı sizlerin cebinden çıkarmayıp devlet hazinesinden çıkarmak suç ise ben bu suçu işledim. Ama bazı zavallılar neyin ne olduğunu bilmedikleri için 'Kamil Saka kıyım yapıyor' diye başlık atmaktan çekinmediler ve utanmadılar."
Üç ay içerisinde mali tabloyu hızla düzeltmeye başladıklarını ifade eden Saka, "Geldiğimizden bu yana fazla imar ruhsatı verilmedi. Çünkü seçim öncesi herkes alacağı imar ruhsatlarını aldılar. Buna rağmen üç ay içerisinde hiçbir şey satmadan personel maaşlarımızı günü gününe ödeyerek yaklaşık 7,6 milyon lira borç ödedik. Bunlar hata ise partizanlık ise (Evet Kamil Saka partizanlık yapıyor ve yapmaya devam edecek) değerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile