Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın uzun zamandır büyük emekler sarf ederek oluşturduğu ve halen çalışmaları devam eden Ülkü Tepe Rekreasyon Alanı, son günlerde bilim dünyasının aranan mekanları arasına girmeye başladı. Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü başta olmak üzere ülkedeki bir çok üniversitede görev yapan akademisyenler, dünyada emsali olmayan Ülkü Tepe’deki endemik bitkiler ile yer yüzündeki tüm zeytin ağacı çeşitlerini bir arada bulup, bilimsel çalışmalarını burada gerçekleşebiliyor. Bilim adına böylesine önemli ve eşsiz bir ortamı hazırlayan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve ekibine teşekkür eden Edremitli ünlü Türk kaşif ve iş adamı Faruk Durukan, “Ülkü Tepe’de öylesine önemli bir ortam oluşturuldu ki, bu mekan artık ülkemizde bilim dalındaki çalışmalara ışık tutan en önemli mekanlar arasına girmek üzeredir. Balıkesir Üniversitesi ve ülkemizdeki 25 üniversite ile ortak bilimsel çalışmalar yürüten bizim ekibimiz, Ülkü Tepe’nin nimetlerinden faydalanmaya başladık bile. Ülkü Tepe’de yer yüzündeki tüm zeytin ağacı çeşitlerini bulabiliyoruz ve burada, dünyada yalnızca Kaz Dağları’nda yetişen farklı Endemik bitki türevleri de bulunuyor. Bu doğal ortam dünyada başka hiçbir yerde yok. Bu bakımdan Ülkü Tepe, bilim adına gerçekten önemli bir merkez durumundadır. Yakın zamanda Ülkü Tepe, dünyanın bilim dalında yapılan bir çok yeni çalışmasına ışık tutmasıyla tanınmış bir mekan haleni dönüşecektir. Bu ortamı büyük özveri ve çabalarıyla oluşturan Belediye Başkanımız Avukat Tuncay Kılıç’a ve çalışkan ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.
Faruk Durukan ve akademisyenlerden oluşan ekibi, en son bilimsel çalışmasını Ülkü Tepe’de bulunan Kral cinsi Zeytin ağacı üzerinde gerçekleştirdi.
Edremit’in Ülkü Tepesi, Bilimsel Çalışmalara İşık Tutuyor
Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç tarafından inşa edilen Ülkü Tepe’de tüm zeytin ağacı çeşitleri ile Endemik bitki türlerinin bir arada bulunması, ülkede yapılan bilimsel çalışmalara kaynak olmaya başladı.