Edremit'te 20 Adet Kurban Kesim Yeri Olacak

Edremit'te 20 Adet Kurban Kesim Yeri Olacak

Balıkesir'in Edremit Belediyesi, ilçe merkezinde sağlıklı ve hijyenik koşullarda vatandaşların kurbanlarını kesebilmesi için 20 adet kesim yeri belirleyerek düzenlemeler yaptı.

Kurban Bayramı öncesinde Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sağlıklı ortamlarda kurbanlarını kesmesi için çalışmalarını tamamlandı. İlçe genelinde 20 adet kurulan Kurban Kesim İstasyonlarında gölgelikler, askı sistemleri, temiz su bağlantısı, çöp konteynerleri gibi ekipmanlar ile daha hijyenik bir kesim ortamı sağlanıyor. Ayrıca, Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurban kesim kurslarına da eğitici olarak katıldı. Kurslarda kesim yerleri ve hazırlanması konusunda kursiyerlere bilgiler aktarıldı.
Kurallara uygun davranmayan, açık alanlarda kurbanlarını kesen vatandaşlara Kabahatler Kanunu gereğince işlem yapılacağını, ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin de bu denetimlerin dışında denetim gerçekleştireceğini ifade eden yetkililer, "Belediyemizce belirlenen noktalarda kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik bir şekilde keserek kurban vecibenizi yerine getirebilirsiniz. Ayrıca şikayetlerinizi 153 Alo Zabıta hattına Bayram boyunca iletebilirsiniz" dediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile