Edremit'te Rehberlik Seminerleri Devam Ediyor

2008 yılının Mayıs ayında açılan Edremit Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ilçenin ve bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor.

Özel eğitim gerektiren engelli bireylerin tanılanması ve eğitim yönlendirmelerinin yanı sıra, takip ve kontrolleriyle hayli önemli bir görev üstlenen Edremit RAM, diğer taraftan rehber öğretmeni olmayan okullara da rehberlik yardımı sunuyor. Bu kapsamda Edremit ilçesinde görev yapan gönüllü Rehber Öğretmenler tarafından Rehber Öğretmeni bulunmayan ilköğretim okullarında velilere ve öğrencilere yönelik seminerler düzenlendi. Toplam 13 okulda gerçekleşen seminerlerin son ayağı Kadıköy M.Refi Terzioğlu, İlköğretim Okulu ve Alemizade İlköğretim Okulu'nda yapıldı.
Çalışmanın içeriğini anlatan Edremit RAM Rehber Öğretmeni Mehmet Ali İlkaya, test şeklinde yapılan sınavların özel bir hazırlık yapılmasının gerektirdiğini ve bu tür sınavlarda başarılı olmak için rehberliğin şart olduğunu söyleyerek, "Bunun için de seminerlerin öğrenciler için olan kısmında Seviye Belirleme Sınavı sistemini ve test tekniğini; veliler için olan kısmında da Aile içi iletişim becerilerini ve sağlıklı anne-baba tutumlarını anlattık" dedi.
Hem öğrencilerin, hem de velilerin bu vesile ile kafalarındaki soruları bir uzmana sorma şansını yakaladığını belirten İlkaya, 21 Mayıs 2010 günü Körfez bölgesindeki tüm Rehber Öğretmenlere yönelik seminer düzenlendiklerini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile