Edremit'te Sigara Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Edremit'te Sigara Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Balıkesir'in Edremit Belediyesi, Toplum Sağlığı Merkezi ve Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden oluşturulan denetim ekipleri, insanların toplu olarak bulundukları kapalı mekanlarda denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Balıkesir'in Edremit Belediyesi, Toplum Sağlığı Merkezi ve Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden oluşturulan denetim ekipleri, insanların toplu olarak bulundukları kapalı mekanlarda denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesinde vatandaşları toplu olarak bulundukları kapalı alanları sigara ve tütün mamullerinin kullanımı konusunda denetleyen ekipler, kanuna uymayan iş yerleri hakkında 5 bin lira, kanuna uymayan kişiler hakkında ise 72 lira para cezası uygulandığını ifade ettiler.
Ekipler denetimlerde Sigara İçme Yasağını gösteren uyarı levhaları, mekan içinde izmarit ve yanmış tütün mamulü bulunup bulunmadığı, mekan içinde kapalı yerde küllük bulunup bulunmadığını denetliyorlar. Denetim ekipleri ayrıca ilgili mekanlarda vatandaşlar ile sohbet edip tütün ve tütün mamullerinin zararlarında da bahsediyorlar. Vatandaşlar ise kapalı mekanlarda uygulanan tütün ve tütün mamulleri kullanma yasağı ile artık Türkiye'nin hava sahasının dumansız hava sahası olmasından duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile