Edremit’te Zafer Bayramı Coşkusu

Edremit’te Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir’in Edremit ilçesinde de çeşitli törenlerle kutlandı. Törenlere vatandaşların ilgi göstermemesi dikkat çekti.

Kutlamalar, ilk olarak Şehit Hamdibey Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Daha sonra protokol heyeti Edremit Kaymakamlığı’na gitti. Kaymakam Osman Tunç, yanına 19 Motorlu Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Serhat Habipoğlu ve Belediye Başkan Vekilli Muharrem Terzioğlu’na da alarak Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Trafiğe kapatılan Şehit Hamdibey Meydanı'nda düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Her yıl tören öncesinde çocuklara dağıtılan ve üzerinde ay yıldız bulunan kırmızı balonlar ile Türk bayrakları bu bayramda dağıtılmadı.

Kaymakam Osman Tunç, 19 Motorlu Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Serhat Habipoğlu ile Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, askeri araç ile halkı ve askeri birlikleri selamladı. Geçtiğimiz yılki bayramlara oranla halkın pek ilgi göstermediği gözlenen törende günün anlam ve önemine dair bir konuşmalar yapıldı. Öğrencilerin okuduğu zafer şiirleri halka duygulu anlar yaşattı. Askeri bando eşliğinde yapılan resmi geçit büyük alkış topladı. Uygun adımla geçiş yapan silahlı askerler, askeri taşıyıcılar, silahlı araçlar ve tanklar izleyenleri gururlandırdı.

Törenlere Kaymakam Osman Tunç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Serhat Habipoğlu, Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, belediye yetkilileri, muhtarlar, dernek ve oda başkanları ile sivil toplum kuruluşları ilgilileri katıldı.

Şehit Hamdibey Meydanı’nda törenlerin sona ermesinin ardından, Kaymakam Osman Tunç ile Tuğgeneral Oğuz Serhat Habipoğlu vatandaşlar ile bir süre sohbet edip, basın mensuplarının objektiflerine poz verdi. Törene katılan az sayıda vatandaş, program kapsamında bu yıl halk oyunları oynanmamasını olgunlukla karşılarken, törene diğer vatandaşların katılmamasına sitem etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile