Efeler Belediye Baskani Atay Açiklamasi 'Gençlere En Büyük Mirasim Kitap Kafeler'

Efeler Belediye Baskani Atay Açiklamasi 'Gençlere En Büyük Mirasim Kitap Kafeler'

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in egitimde firsat esitligini saglamak amaciyla hizmete sundugu Kitap Kafeler ögrencilerden yogun ilgi görüyor. Efeler Belediye Baskani Atay, "Gençlere en büyük mirasim Kitap Kafeler" dedi.



Göreve basladigi 2019 yilindan itibaren çalismalarini sürdüren Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in sehre ve topluma en büyük armaganlarindan biri de Kitap Kafeler oldu. 2021 yilinin Ocak ayinda Kitap Kafeler’in ilk kurdelesini kesen Atay, ilçe genelindeki Kitap Kafe sayisini arttirmaya devam ediyor. Çocuk kitaplarindan dünya klasiklerine binlerce kitabin yer aldigi kütüphanesi, internet baglantili bilgisayarlari, nezih ortami ve çesitli ikramlar ile kitap okumak ve bilgiye ulasmak isteyen her yastan vatandasin Efeler’deki adresi Kitap Kafeler oldu.

Gençlerden yogun ilgi gören Efeler’in bilgi yuvalari; kitap okumak, arastirma yapmak, hatta zihnini ve bedenini kitaplarin ayricalikli dünyasinda tazelemek isteyen her yastan vatandasi konforlu ve güvenli ortamlarinda agirlamaya devam ediyor. Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, 2 yil gibi kisa bir sürede Kitap Kafeler’in sayisini 11’e yükseltti. Her mahallede bir Kitap Kafe açma sözü veren ve bu hedefine her gün biraz daha yaklasan Baskan Atay gençlere yönelik, “Siz talep ederseniz her sokaga bir Kitap Kafe açarim” ifadelerini kullanarak bilgiye verdigi önemi dile getirdi.

Türkiye’de bir belediye tarafindan açilan ilk Kitap Kafe projesi olma özelligi tasiyan ve kentin en anlamli mekanlarindan olan Kitap Kafeler’in kurulus amaci hakkinda konusan Baskan Atay, “Ögrencilik yillarimda siklikla kitaba ve bilgiye ulasmakta güçlük yasiyordum. Sadece ben degil maddi geliri iyi olmayan birçok arkadasim da bu sorunla mücadele etmek zorunda kaliyordu. Bu konuda yasadigim hiçbir sorunu gençlere yasatmamak için kendime söz vermistim. Sözümü tutmak için çok çalisiyorum ve çalismaya devam edecegim. Benim gençlere ve bilgi meraklilarina en büyük mirasim Kitap Kafeler olacak. Efeler’i ve ülkemizi gençler idare edecek. Gençlerin, ülkemizi bizden daha iyi yönetmeleri ve daha ileriye tasimasinin tek yolu, bilgili olmalari. Paylasmanin degerini, dayanismanin gücünü bilmeleri. Birbirlerine saygi duymalari. Kitap Kafeler, tüm bu degerlerin bir arada sunuldugu ve kazanildigi güzide mekanlar. Efeler’imizin her yeri kitap kokusuyla güzellesene kadar çalismaya devam edecegim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile