Efeler Belediyesi Otizm Yasam Merkezi Hizmete Açildi

Efeler Belediyesi Otizm Yasam Merkezi Hizmete Açildi

Efeler Belediyesi tarafindan Yedieylül Mahallesi’nde insa edilen ve hizmet kapasitesiyle dikkat çeken Otizm Yasam Merkezi hizmete açildi.



Ilçede yasayan 400 otizmli birey için yapilan Otizm Yasam Merkezi düzenlenen tören ile hizmete girdi. Otizmli bireylerin egitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekleri, sanatsal faaliyetler gerçeklestirerek kendilerini gelistirebilecekleri ve sosyallesebilecekleri merkez, hizmet kapasitesiyle dikkat çekiyor. 210 metrekare taban alanina sahip olan Otizm Yasam Merkezi, 4 kattan olusuyor. Zemin katta aile terapisi odasi ve Otizm Kafe’nin yer aldigi merkezin diger katlarinda ise yas gruplari ve seviyelere göre bireysel ve grup egitim odalariyla konusma terapisi alanlari bulunuyor. Resim ve müzik odalarina da yer verilen Otizm Yasam Merkezi, toplanti, spor ve oyun salonlariyla da hizmet verecek.

Otizm Yasam Merkezi’nin yapimindan mutluluk duyduklarini ifade eden ögrenci Velisi Zeynep Arici, "Çocuklarimiz için kurdugumuz hayallerimizin bir tanesinin daha gerçeklestigini görmek bizler için mutluluk verici. Böyle güzel merkezler açildikça bizim de umutlarimiz artiyor. Otizmli çocuklarimizin hepsinin farkli ilgi alanlari ve yetenekler var. Yeter ki biz onlari fark edelim, yeter ki biz engel olmayalim" diye konusarak Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür etti.

Otizmin bir hastalik degil farkindalik oldugunu kaydeden Aydin Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Baskani Adnan Özdemir, "Otizm bir hastalik degildir ve egitimle düzeltilebilir. Otizmli çocuklarin mutlaka ve mutlaka egitim sistemi içerisinde yer almasi gerekmektedir. Çünkü egitim ve spor otizmi yasayan bir birey için tedavi demektir. Belediyemizin bizler için yaktigi mavi isik içimizi isitarak gelecege daha güvenle bakmamizi sagladi. Her zaman yanimizda olan Fatih baskanimizin ellerini omuzlarimizda hissetmek bizler için bir mutluluk kaynagi. Otizmli bireylerin sayilarinin daha da arttigi bu çagda böyle bir merkezi kentimize kazandiran baskanimiza sükranlarimizi sunuyoruz" diye konustu.



"Baskanlik sürecimin en mutlu anlarindan birini yasiyorum"

"Gerçeklestirdigimiz her açilisin, her hizmetin toplumda karsiligini gördügümüz zaman daha çok çalismak ve Efelerimize daha çok güzellikler kazandirmak için heyecanlaniyoruz" ifadelerini kullanarak konusmasina baslayan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, "Otizmin dünya genelinde yayginlasmasi, ülkemizde de buna paralel olarak artis göstermesi ve Efeler ilçesinde de otizmli birey sayisindaki artisin varligi bu alanda hizmet sunmanin büyük bir ihtiyaç oldugunu ortaya çikartmistir. Bu merkezimizi açarken de konunun ilgilileri ile görüstük. Otizmli bireylerimiz hakkinda çalismalar yürüten bilim insanlari, sivil toplum kuruluslari ve aileler ile görüsmeler gerçeklestirdik. Hayalimizi birlikte kurguladik ve bu güzel merkezi ortaya çikarttik. Bu merkezde tam donanimli ve profesyonel bir ekiple 400 çocugumuza ve ailelerimize firsat esitligi çerçevesinde tüm imkanlarimizi seferber edecegiz. Otizm yasam merkezimizde daha önce gerçeklestirdigimiz mevcut spor faaliyetlerinin devam ettirilmesine ek olarak bireysel ve grup egitimleri gerçeklestirilecek. Ayrica resim ve müzik alaninda da otizmli bireylerin sanatin rahatlatici etkisi ile bulusmalari ve iletisim becerilerini gelistirme firsatlari saglanmis olacak. Bugün belediye baskanligi sürecimin en mutlu anlarindan birini yasiyorum. Merkezimizin geçem yil temelini atarak bir yil içerisinde tamamlamaya söz vermistik. Sözümüzü yerine getirmenin mutlulugu içerisindeyim. Bölgenin en kapsamli otizm yasam merkezini hayata geçiriyor olmaktan ve verdigim bir sözü daha yerine getirmekten dolayi büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum" dedi.



Baskan Atay, açilisa degisik illerden katilan davetlilere ve merkezin açilisinda emegi geçenlere tesekkür ederek konusmasini su sözlerle noktaladi: "Bu anlamli açilisimiza Manisa, Izmir, Bursa, Istanbul ve Eskisehir’den gelen degerli misafirlerimize, otizm federasyonu, vakif, dernek baskanlari ve yöneticilerine, merkeze yapim asamasindan bu yana katkilarini esirgemeyen Adnan Menderes Üniversitesi Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Aksu’ya, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik’a ve emegi geçen tüm ekip arkadaslarima çok tesekkür ediyorum."

Konusmalarin ardindan otizmli çocuklarla Otizm Yasam Merkezi’nin açilis kurdelesini kesen Baskan Atay ve protokol üyeleri merkezi gezerek yetkililerden gerçeklestirilecek olan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Açilisa Anadolu Otizm Federasyonu Baskani Canan Cihan, Otizm Dernekleri Federasyon Baskani Ergün Güngör, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik, Anadolu Üniversitesi Egitim Fakültesi Özel Egitim Bölümü Otizm Spektrum Bozuklugu Egitimi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Sezgin Vuran, CHP Efeler Ilçe Baskani Polat Bora İçel, belediye birim müdürleri, otizmli çocuklar ve aileleri ile çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile