EFEST 2023, Coskuyla Ve Bereketiyle Basladi

EFEST 2023, Coskuyla Ve Bereketiyle Basladi

“Geçmisi Hisset, Gelecegi Kesfet” sloganiyla Selçuk’un kurtulusunun 101. yili kutlamalari çerçevesinde düzenlenen EFEST festivali renkli bir kortejle basladi.

EFEST Korteji’ne Selçuk Belediyesi Tiyatro Grubu, Prof. Dr. Ismail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi ögrencileri, Selçuk Belediyesi halk oyunlari ekibi, Selçuk Belediyesi Gençlik Bandosu, Selçuk Salon Sporlari Kulübü, Selçuk Gençlik Spor Kulübü, Selçuk Çamlik Spor Kulübü, Selçuk Sezer Spor Kulübü ve yurttaslar katildi.

Kortej sonrasinda saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan katilimcilar Selçuk Belediyesi Halk Oyunlari Ekibi’nin zeybek gösterisini izledi.

Festivalin açilis konusmasini yapan Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, EFEST’IN “Geçmisi Hisset, Gelecegi Kesfet” slogani ile düzenlenmesine vurgu yaparak; “Yillardan beri Selçuk’ta Kurtulus Senlikleri yapilirdi. Mayis aylarinda da Selçuk’ta festivaller yapilirdi. Biz 2019’dan bu yana bu ikisini bir araya getirelim dedik. Bu baglamda geçmisten günümüze bu kentte festivallerin düzenlenmesinde emegi geçen rahmetli Avukat Sümer Büyüktosun’u da saygi ve rahmetle aniyoruz” dedi.



“Gençligin olsun bu festival”

Konusmasinda Filenin Sultanlari’nin Avrupa Sampiyonlugunu tebrik eden Baskan Ceritoglu Sengel; “Biz geçmise bir saygi durusunda bulunurken gelecege de köprü atmak adina çalisiyoruz. Biraz önce burada folklor ekiplerini gördünüz. Birlikte yol yürümekten keyif duyuyoruz o gençlerle. Biz burada spor yapan gençlerle birlikte yol yürümekten keyif duyuyoruz ve diyoruz ki sonuna kadar ne istiyorsaniz yapacagiz. Iste onun sonucudur. Bu sene Efes Festivali’nin sancagini tasiyan ve Avrupa’dan sampiyonlugu Selçuk’a getiren iki milli sporcumuz var. Naz Yünden ve Umut Koçer, Selçuk’un gençleri hepimize ilham oluyorlar. Gençligin olsun bu festival. Sporcularin olsun bu Efes Festivali. Milli sporcularimizin olsun ve tabii ki de Filenin Sultanlari’nin olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isiginda yolumuz aydinlik olsun” ifadelerini kullandi.

Baskan Ceritoglu Sengel konusmasinin ardindan Selçuk’un kardes sehirleri Siegburg ve Radoviç’ten gelen misafirler ile birlikte EFEST süresince açik kalacak olan alisveris, gastronomi, el sanatlari ve hediyelik esya stantlarini ziyaret etti.

EFEST’in ilk gününde Pazar Yeri Ana Sahne’de Niyazi Koyuncu sahne aldi. Sahneye çikarak Niyazi Koyuncu’ya tesekkür eden Baskan Ceritoglu Sengel; “Biz bu sene EFEST’i gençlere armagan ediyoruz. Buradan Kazim Koyuncu’yu aniyoruz. Onun da söyledigi gibi dünyanin bütün topraklari hepimizin. Tüm sarkilar hepimizin. Her seyin güzellesecegi yarinlara” ifadelerini kullandi. Baskan Ceritoglu Sengel’in konusmasinin ardindan Niyazi Koyuncu EFEST sahnesinde sarkilarini seslendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile