Eflani Belediyesi Küçük Sanayi Sitesi'nde Sona Yaklasildi

Eflani Belediye Baskani Ibrahim Ertugrul, Küçük Sanayi Sitesi'nin yapiminda yüzde 90 seviyesine geldiklerini bildirdi.

Ertugrul, AA muhabirine, uzun yillardir eksikligini hissettikleri küçük sanayi sitesine kavustuklarini söyledi.

Su anda sanayi sitesinde yüzde 90 seviyesine geldiklerini belirten Ertugrul, "Burada 24 is yerimiz var. Bunlardan 12'si 140 metrekare, diger 12'si 180 metrekare. Genislik, derinlik ve yükseklik olarak esnafimizin görüsleri dogrultusunda projelendirdik. Örnek proje olacak. Disariya kapali, yüz yüze bakan dükkanlardan olusacak." dedi.

Ertugrul, sanayi sitesinde görüntü, gürültü ve çevre kirliligi olmayacagini ifade ederek, otomobillerin disariya park edecegini dile getirdi.

Sanayi sitesinde otomobillerle is makinelerinin birbirine karistigi kötü görüntülerin oldugu bir durum yasanmayacagini aktaran Ertugrul, sunlari kaydetti:

"Hatta 3-4 belediye, kaymakamlik projemizi istediler. Örnek olarak aldilar. Bu da bizi memnun ediyor. Özgün çalisma oldu. Türkiye'de buna benzer sanayi sitesi görmedim açikçasi. Amerika'da bir modelden etkilendik. Arsamiza, çevremize ve esnafimizin aliskanliklarina göre burayi uyarladik. Kendimize göre uyarladigimiz özgün projemiz oldu. 2022'nin yaz ayinda açilisini yapip esnafimizin çekiç seslerini hep beraber duyacagiz."

Ertugrul, ihaleyi 6 milyon 700 bin liraya gerçeklestirdiklerini belirterek, "O günün sartlarinda insaat maliyetleri çok daha ucuzdu. Bugünün sartlarinda en az 15 milyon lira olur diye düsünüyorum. O bakimdan da fevkalade avantajli olacak insallah. Biz de bu avantaji burayi kullanmak ve satin almak isteyen esnafimiza sunacagiz." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile