Eflani'de Büyükbas Hayvanciligin Durum Tespiti Için Makale Hazirlandi

Eflani Meslek Yüksekokulu ile Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünce hazirlanan "Karabük Ili Eflani Ilçesi Büyükbas Hayvancilik Genel Durum Tespiti" makalesi, uluslararasi kongrede yer aldi.

Makalenin hazirlanmasi için ilçede faaliyet gösteren yetistiricilere yönelik teknik gezilere, Dr. Ögr. Üyesi Alper Çaglayan, Ögretim Görevlisi Nagihan Atalay ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ekin Senol katildi.

Büyükbas hayvanciligin durum tespiti için ortak çalismayla hazirlanan makale, Çaglayan tarafindan 3. Uluslararasi Avrasya Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Konferansi'nda katilimcilara sunuldu.

Çaglayan, yaptigi açiklamada, kongrede, ilçe hayvanciliginin genel durum tespiti üzerinde duruldugunu, çiftçilerin yayginca dile getirdigi problemlere dikkat çekildigini belirtti.

Çiftçi ziyaretlerine devam edeceklerini aktaran Çaglayan, Eflani'de üretilen çig süt kalitesini artirmaya yönelik çalismalar yapacaklarini kaydetti.

Senol da sürdürülebilir üretim için bilgi ve tecrübe paylasiminin önemine isaret ederek, her iki kurum olarak çiftçilere destek vermeye her zaman hazir olduklarini bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile