Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; üniversitedeki tüm birimlerin Kalite Yönetimi Alt Kurulu üyeleri katıldı.
EFQM Mükemmellik Modeli Tanımı, Öz Değerlendirme Çalışmalarına Yönelik Olgunluk Aşaması Belirleme Anketi Hakkında Bilgilendirme ve Yol Haritasının Etkileşimli Belirlenmesi konu başlıklarından oluşan toplantıda ilk olarak Üniversite Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü ve Kalite Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Abdullah Karakaya, EFQM Mükemmellik Modeli tanımı hakkında bilgiler verdi. Toplantıya katılan herkesi cefekar, fedakar kalite önderleri olarak nitelendiren Doç. Dr. Abdullah Karakaya, sunumlarına EFQM’in açılımı ile başladı.
Amaçlar doğrultusunda çalışırken kafalar kadar kalplerinde kullanılması gerektiğini söyleyen EFQM Mükemmellik Modelinin tanımı yapan Karakaya; “EFQM Mükemmellik Modelinin oluşumu, öz liderlik nedir?”, “Kendini yönetmenin birinci adımı nedir”, “EFQM Mükemmellik Modelinin içeriği”, “Yapısı ve unsurları”, “Modelin ana kriterleri”, “Genel sistem yapısı”, “Modelin aşamaları”, “EFQM Mükemmellik Modelinin Üniversitemizdeki uygulama süreci”, “Karabük Üniversitesi olarak modelden beklentilerimiz”, “Kalite sistemleri ve üniversitemizde uygulanan kalite sistemleri”, ”Üniversitemizde yapılan stratejik planlama çalışmaları”, “BEK ve ADEK çalışmaları”, “İç kontrol sistemi çalışmaları”, “EFQM Mükemmellik Modeli çalışma süreci ile Kalite Yönetiminin organizasyon yapısı ve bu yapıda yer alanlar” hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.
Karakaya’nın sunumlarının ardından Olgunluk Aşaması Belirleme anketi hakkında bilgiler vermek üzere Kalite Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Şimşir söz aldı. Olgunluk Aşaması Belirleme anketinin EFQM Mükemmellik Modelini baz alınarak oluşturulduğunu ve üniversitenin şu anda bulunduğu olgunluk aşamasının ve eğitim ihtiyaç analizinin belirlenmesi amacıyla yapıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Fuat Şimşir sunumlarında, anket hakkında genel bilgiler verirken özellikle anketin verimli olabilmesi için tüm soruların eksiksiz bir biçimde cevaplandırılması gerektiğini vurguladı. Fuat Şimşir; “Anketi doldururken ve gönderirken dikkat edilmesi gereken hususlar”, “Anketin içeriği ve puanlama sistemi ve anketin kriterleri” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
‘EFQM Mükemmellik Modeli Tanıtımı ve Etkileşim Toplantısı’nda Son olarak Karabük Üniversitesi Kalite Yönetim Kurulu üyeleri kürsüye gelerek katılımcılarla birlikte EFQM Mükemmellik Modeli sürecinin ilerleyişinde yol haritasının nasıl olması gerektiği hakkında etkileşimli kararlar aldılar .
Efqm Mükemmellik Modeli Tanıtımı ve Etkileşim Toplantısı
Karabük Üniversitesi’nde uygulanacak EFQM Mükemmellik Modeli çalışmaları kapsamında “EFQM Mükemmellik Modeli Tanıtımı ve Etkileşim Toplantısı” yapıldı.