Efsane Güresçi Hamit Kaplan, Mezari Basinda Dualarla Anildi

Efsane Güresçi Hamit Kaplan, Mezari Basinda Dualarla Anildi

Dünya ve olimpiyat sampiyonu eski milli güresçi Hamit Kaplan, vefatinin 47. yildönümünde memleketi Amasya’nin Hamamözü ilçesindeki mezari basinda dualarla anildi.

5 Ocak 1976 yilinda Çorum’da geçirdigi trafik kazasinda hayatini kaybeden 175 kez milli mayoyu giyen efsane güresçi Hamit Kaplan’in mezarina genç güresçiler çiçek birakti. Ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti okutuldu.

Anma programina katilan Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Sampiyonu Mahmut Demir, “Sampiyonlar bir ülkenin ulusal degeridir. Dogru temsil edilip sagladigi imkanlar toplumsal faydaya odaklandiginda hem sportif hem de genel anlamda ülke insaninin rol modeli olmaya aday isimlerdir” dedi.

Kaplan’in da sampiyon tanimlamasini bu anlamda dogru kullanan, ülkenin sporuna ve ufkuna katki sunmus bir isim oldugunu vurgulayan Mahmut Demir, “Biliyorum çünkü benim de sporculuk yasamim boyunca örnek aldigim, feyz aldigim bir isimdir” diye konustu.

Yasadigi döneme damgasini vuran insanlarin göçüp gitseler de sehirlerini tasimaya devam ettiklerine isaret eden Demir, “Tipki Strabon gibi, tipki Sabuncuzade gibi, tipki Hamit Kaplan gibi. Varliklari hep rol model olur, yokluklarin da hikayeleri bu konumlarini devam ettirir. Bir millet kahramanlariyla yasar ve anilir. Tipki büyük sampiyon Hamit Kaplan’in bize isik oldugu gibi. Bu duygu ve düsüncelerle büyük sampiyonu bir kez daha rahmetle aniyor, aziz hatirasi önünde saygiyla egiliyorum” seklinde konustu.

Programa, Amasya Vali Yardimcisi Mustafa Pala, Hamamözü Kaymakami Seyma Sendur, Belediye Baskani Fatih Bayrakdar ve diger yetkililer ve sporcular da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile