Efsane Sanayici Cemil Alevli Vefatinin 51.Yilinda Törenlerle Anildi

Efsane Sanayici Cemil Alevli Vefatinin 51.Yilinda Törenlerle Anildi

Gaziantep Kolej Vakfi’nin kurucusu, efsane sanayici merhum Cemil Alevli vefatinin 51. yilinda düzenlenen törenlerle anildi. Ilk tören kurucusu oldugu GKV Özel Okullarinda gerçeklesirken törenin ardindan Gaziantep Asri Mezarlikta bulunan mezari basinda da bir anma töreni gerçeklestirildi.

Gaziantep Kolej Vakfi’nin kurucusu örnek sanayici Cemil Alevli ölümünün 51.yilinda kurucusu oldugu Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullarinda ve mezari basinda anildi. Anma törenlerine GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeleri Osman Kiratli ve Münevver Erpolat, GKV Özel Okullari Genel Müdürü Ismet Tiryaki, idareci ve ögretmenlerle ögrenciler katildi.

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullarinda düzenlenen ilk törende saygi durusu ve istiklal marsinin ardindan GKV Özel Liseleri Müdürü Engin Biba Cemil Alevli’nin yasami boyunca gerçeklestirdigi hizmetleri anlatirken GKV’li ögrencilerde merhum Cemil Alevli’nin yasamindan kesitler anlatan bir oratoryo sahneledi. GKV’li minik ögrenciler de üzerlerindeki siyah renkli kostümlerle sergiledikleri danslarla dikkat çekti. GKV Özel Okullarinda düzenlenen törenin ardindan Gaziantep Asri Mezarlikta Cemil Alevli’nin mezari basinda da bir tören düzenlenerek merhum dualarla anildi.

Cemil Alevli’nin eseri GKV 60.yilinda

Cemil Alevli’nin temellerini atarak kurulusunu gerçeklestirdigi GKV Özel Okullarinin Gaziantep ve Türkiye’nin en köklü kurumlari arasinda yer aldigini ve bu süreçten bu yana Nüket Ersoy baskanliginda GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulunun destekleriyle Türkiye’nin en prestijli egitim kurumu olarak varligini sürdürdügünü ifade eden Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullari Genel Müdürü Ismet Tiryaki Merhum Cemil Alevli’nin Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullarina, Gaziantep’e ve ülkemize kazandirdiklarinin küçümsenemeyecek kadar büyük oldugunu belirtti.

Tiryaki yaptigi açiklamada, “Merhum Cemil Alevli ülkesine bagliligin, insanina ve degerlerine sahip çikmanin, çok çalismanin güçlü bir örnegidir. Temellerini attigi ve bizi Gaziantep’in en itibarli egitim kurumu haline getiren kurumsal kültürümüz, yerel ve evrensel degerlere olan inancimiz en büyük gücümüzdür. Cemil Alevli’nin “Siradan bir insan olmak kolay, iyi bir insan olmak zordur. Mükemmellik büyük çaba gerektirir” sözünü siar edinerek sehrimizin sadece egitim alaninda kalkinmasi için degil, toplumsal gelisimi için de çaba göstermeye devam ediyor ve bu alanda örnek olmayi sürdürüyoruz. 60 yildan bu yana süregelen vizyonumuz ve basarilarimizla örnek alinan ve her geçen yil güçlenen bir egitim kurumu olmaya devam ediyoruz. Yarim asri asan tarihin bizlere yükledigi sorumlulugun bilinciyle Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullarini gelecege tasimak ve güçlendirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Kurucumuz Cemil Alevli’yi saygi, rahmet ve sükranla aniyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile