Ege'deki Ağrı-diyadinliler 'ferit Çevik' Dedi

Ege'deki Ağrı-diyadinliler 'ferit Çevik' Dedi

Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği, 1.Olağan Genel Kurulu dernek merkezinde gerçekleştirildi.Üyelerin büyük ilgi gösterdiği genel kurulda birlik ve beraberliğin önemi vurgulanırken, önümüzdeki dönemde de aktif projelerle hemşehrilere ulaşma konusunda fikir birliğine varıldı.

1. Olağan Genel Kurul için toplanan Diyadinliler, Divan heyeti için önerilen Doç.Dr. Fikri Özmen, Avukat Mehmet Harun Elçi ve Gazeteci-Yazar Mustafa Metin Yardımcı isimlerini oy birliğiyle kabul ederken, Genel Kurul'da Divan Başkanlığını Özmen, Yardımcılıklarını da Elçi ve Yardımcı yaptı.

Divan'ın teşkilinden sonra, hazirun listesi okunup imzalatılırken, Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Çevik, söz alarak kuruluş tarihinden bu yana yapılan çalışmalarla ilgili özet bilgiler verdi. Diyadinliler olarak güzel bir birliktelik örneği sergilediklerini söyleyen Başkan Çevik, bu birlik ve beraberlik ortamının devam edeceğini ifade etti.

Çevik, "Derneğimiz kurulduğundan bu yana oluşturduğumuz mesaj sistemi sayesinde; cenazeleri, kan ihtiyaçlarını, açılışları veya kitlesel anlamda hemşehrilerimizi ilgilendiren konularda Diyadinliler'e ve bizde isimleri ve numaraları kayıtlı Ağrılı hemşehrilerimize ulaşarak, İzmir'de büyük bir boşluğu doldurmuştur. Bu anlamda derneğimiz aynı zamanda bir iletişim merkezi olarak hizmet vermektedir. Mübarek Ramazan ayında yüzlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımıza yardımda bulunulmuştur. Bu yardımlarımız devam edecek. Düzenlediğimiz piknik şöleninde binlerce Ağrılı'yı buluşturmuş olmanın hazzını ve manevi mutluluğunu yaşadık. Önümüzdeki yıl 5 bin hemşehrimizi biraraya toplayarak daha büyük bir piknik şöleni düzenlemeyi hedefliyoruz. Derneğimizin kuruluşundan bu yana maddi ve manevi emeği geçen onlarca hemşehrimiz oldu. Bunlarla birlikte, derneğimizin kurucuları; Hikmet Avcı, Yusuf Adıgüzel, Mehmet Fesih Kaya, Mehmet Şirin Aydemir, Zafer Bakır ve İhsan Arabacı'ya emekleriyle çabaları için sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim. Ekim ayından itibaren değerli büyüklerimiz Hikmet Avcı'nın 10, Yusuf Adıgüzel'in de 5 öğrencimize burs vermeye başlayacağını müjdelemek istiyorum. Burs verdiğimiz öğrenci sayısı, diğer hayırsever hemşehrilerimizin katkılarıyla daha da artacaktır. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

1. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştiren Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde toplanarak, görev bölümü yapacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile