Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği üyeleri Kamerun'a gitti

Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği (Egesader) üyesi 20 doktor, 8 Ağustos 2010'a kadar sıtma, göz, kulak burun boğaz, diş gibi alanlarda sağlık hizmeti ver

Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği (Egesader) üyesi 20 doktor, 8 Ağustos 2010'a kadar sıtma, göz, kulak burun boğaz, diş gibi alanlarda sağlık hizmeti vermek için Kamerun'a gitti. Heyette bulunan İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Güney Aktaş, "Sağlık Müdürlüğümüz'ün izniyle gidiyoruz. Daha birçok hizmete imza atacağız." dedi.

Türkiye'den Kamerun'a İzmir'den ilk giden gönüllü doktorlardan oluşan Egesader üyeleri, çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Binlerce kilometre uzağa, tanımadıkları insanların arasına giderek ırk, dil, din ayrımı yapmadan gönülleri fethedeceklerini belirten Aktaş, kendisinin ilk defa böyle bir etkinliğe katıldığını söyledi: "Bu gibi hizmetleri Sağlık Bakanlığı destekleyerek doktorlara izin veriyor. İzmir'de bunun gibi daha birçok hizmete imza atacağız."

Türk Büyükelçisi Atılay Ersan'ın kendilerini ziyaret ederek bilgiler verdiği aktaran Egesader Yönetim Kurulu Başkanı Emin Şimşek ise, "Heyetimizde bulunan uzman profösörler ve doktorlarla sıtmayla mücadele başta olmak üzere, göz, kulak burun boğaz, doğum ve diş taramaları yapacağız. Bu yılki hedefimiz, 7 bin kişiyi muayene etmek. Yanımızda 1 ton ilaç götürüyoruz. Kamerun'da geleceğimiz günü bayram gibi bekliyorlarmış. Biz de Türkeye adına buna layık olmaya çalışacağız. İkinci seferde o ülke adına daha organizeli gideceğiz." dedi. Şimşek ağrı kesici, antibiyotik ve çocuk şurubu türü ilaçlarla çocuk maması, oyuncak ve sıtmayla mücadelede çok önemli olan cibinlik götürdüklerini de kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile