Egeliler, diğer bölgedekilere göre işini daha çok seviyor

Ege Bölgesi'nde yaşayanların, diğer bölgelerdeki çalışanlara göre işini daha fazla sevdiği ve kendilerini geliştirme imkanı bulduğu ortaya çıktı. "www

Ege Bölgesi'nde yaşayanların, diğer bölgelerdeki çalışanlara göre işini daha fazla sevdiği ve kendilerini geliştirme imkanı bulduğu ortaya çıktı. "www.secretcv.com" sitesi tarafından yapılan Çalışan Aidiyeti Anketi'nde, Ege Bölgesi'ndekilerin kurum aidiyetinin daha güçlü olduğu görüldü.

En mutlu çalışanların Ege'de olduğunu tespit ettiklerini belirten firmanın kurumsal iletişim uzmanı Çiğdem Tütüncüoğlu, 10 yıldır eleman arayan firmalarla iş arayanları internet ortamında buluşturduklarını, bu sebeple devamlı bilgi formları doldurduklarını, bunları da anket konumunda detaylandırdıklarını kaydetti. Ekim ayında Türkiye genelinden bin 815 üyeleriyle anket yapıldığını aktaran Tütüncüoğlu, çalışanların firmalarına aidiyet duygularının yeterince güçlü olmadığı sonucu çıktığını fakat Ege Bölgesi'ndekilerin bunun tersi olduğunu anlattı. Ege Bölgesi'ndeki çalışanların, "Son bir yılda geliştiğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna 3 bin 455 kişinin yüzde 77'sinin "evet", yüzde 23'ünün "hayır" dediğini aktaran Tütüncüoğlu, "Bu da gösteriyor ki yaptıkları işle ilgili olarak kendilerini geliştirebiliyorlar ve şirketleri de onları bu konuda destekliyor. Diğer bölgelerle kıyaslandığında Ege'dekilerin mutlu çalışanlar olduğu görülmüştür. Şirketi tarafından desteklendiğini bilen, takdir gören ve fark edilen çalışanların sadakat duyguları gelişmişmektedir." şeklinde konuştu.

İç Anadolu Bölgesi'nde ise bin 50 kişiye, "Şirketiniz gelişiminiz için sizi cesaretlendiriyor mu?" diye sorulduğunu, yüzde 75'inin "hayır", yüzde 25'inin "evet" dediğini kaydeden Çiğdem Tütüncüoğlu, şunları söyledi: "Bursa'da 2 bin 165 kişiye, 'Şirketiniz size her gün yapabileceğinizin en iyisini yapmak için fırsat tanıyor mu?' diye sorulduğunda ankete katılanların yüzde 88'i 'hayır', yüzde 12'si 'evet' dedi. Kocaeli'nden katılan bin 118 kişiye, 'İşinizi yapmanız için gereken ekipman ve kaynaklara sahip misiniz?' diye sorulduğunda yüzde 70'i 'hayır', yüzde 30'u 'evet' cevabı verdi. Akdeniz Bölgesi'nde 2 bin 62 kişiye yöneltilen, 'Son 6 ayda herhangi biri sizi karşısına alıp gelişmeniz konusunda konuştu mu?' sorusuna yüzde 77 'hayır', yüzde 23 'evet' cevabın verildi."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile