Egemen Bağış: Spor, Ülkemizde Teröre Karşı Bir Panzehirdir

Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu'nda, Beylerbeyi Spor Kulübü Spor Okulu'nun açılış törenine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Spor, ülkemizde teröre karşı da bir panzehirdir. ” dedi.

Bağış, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ı da Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde AEL Limasol ile yapacağı maçı izlemek üzere İstanbul'a davet etti. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu'nda, Beylerbeyi Spor Kulübü Spor Okulu'nun açılış törenine katıldı.

İstanbul'un Avrupa Spor Başkenti olması nedeniyle açılan Beylerbeyleyi Futbol Okulu'nda 500 çocuğa ücretsiz spor eğitimi verilecekİstanbul'un Avrupa Spor Başkenti olduğu böylesine önemli bir dönemde gerçekleştirilen projeye katkı sağlayanlara teşekkür ettiğini söyleyen Bağış, ''Maalesef, 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' lafını yanlış anlayıp, dağı adres gösteren siyasiler türedi. Yüce Meclis çatısı altında siyaset yapma fırsatını istismar edenlerin, spor yapmayı dağa çıkıp teröristlerle kucaklaşmak olduğunu zannedenlerin, bu törenlerle gereken mesajı almalarını özellikle bekliyoruz. Spor, ülkemizde teröre karşı da bir panzehirdir. Türkiye sportif ruhunu harekete geçirerek hükümetimiz döneminde geçmişin acı yaralarını sararken, öte yandan geçmişteki acıları tekrar yaşama arzusu olan yara kaşıyıcılar, AB'nin temel direğine ve sporun asıl mesajı olan barışa zarar veriyorlar. İnşallah bunları da geride bırakacağız.'' şeklinde konuştu.

Açılış töreninde katılımcılara Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın selamını da ileten Bağış, "Bugün burada spora yeni başlayan miniklerimize, genç kardeşlerimize çok umutlar bağladığımızı özellikle vurgulamak istiyorum. Bu canlarımızdan bazıları bizim milli sporcularımız olacak belki dünyada Türkiye’nin adını yankılandıracaklar. Bunların içerisinden büyük Kahramanlar çıkacak. Tarihte de bunun büyük örnekleri var.” ifadelerini kullandı. Sporun kardeşliği pekiştirme özelliğini bulunduğunu, ırkçılığı, ayrımcılığı ve hoşgörüsüzlüğün panzehiri olduğunu anlatan Bağış, "2002’de A Milli futbol takımımız dünya üçüncüsü olduğunda ülkenin bütün vatandaşları birlikte sevindik. Basketbol takımız 2010'da Dünya ikincisi olduğunda 12 dev adamı hep birlikte kucakladık. Galatasaray UEFA Kupası’nı aldığında Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı demeden hepimizin göğsü kabardı. Londra Olimpiyatlarında Aslı, Alptekin ve Gamze kardeşlerimizin o başarılara imza atarken sadece TRT spikeri değil, onları ekranların karşısında izleyen 75 milyon aynı şekilde duygulandı.” diye konuştu.

BAĞIŞ, DİMİTRİS HRİSTOFYAS'I MAÇA DAVET ETTİ

Bağış, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ı, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde AEL Limasol ile yapacağı maçı izlemek üzere İstanbul'a davet ederek, ''Ama bir şartla. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte geleceksin. Birlikte gelirseniz maçı birlikte izleriz, maçtan sonra yemekler de benden.'' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile