Egemen Bağış'tan Rum gazetesine demeç: Adada güneş, iki farklı devlet üzerine doğuyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fileleftheros gazetesine yaptığı özel açıklamada, Kıbrıs'ta iki eşit devlet olduğunu vurguladı. Bağış gaz

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fileleftheros gazetesine yaptığı özel açıklamada, Kıbrıs'ta iki eşit devlet olduğunu vurguladı. Bağış gazeteye verdiği özel demeçte, "Adada güneş, iki farklı devlet, iki farklı başkan, seçilmiş başkanlar, iki farklı seçilmiş parlamento, iki farklı eğitim ve sağlık sistemi, iki farklı ekonomi üzerine doğuyor." dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Güney Kıbrıs gazetelerinden Fileleftheros'a Kıbrıs sorunuyla alakalı olarak görüş belirtti. Bağış, "İstediğimiz, siyasi eşitlik temelinde bunları birleştirmek. Çözüm bütünlüklü, yaşayabilir ve siyasi eşitliğe dayalı olmalı. Kendi kendiyle ve dünyayla barış içerisinde birleşmiş bir ada görmek için çok sabırsızlanıyoruz." dedi.

Bağış, Türkiye-AB Karma Parlamentosu toplantısında "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin devlet olmadığını" yönünde açıklama yaptığı iddiasını da cevapladı. Bağış, bu cümleyi kullanmadığını vurgulayarak, Türkiye'nin sadece Kuzey Kıbrıs'ı tanıdığını belirtti.

KUZEY KIBRIS TAYVAN'LAŞMALI

Gazete, Bağış'ın Kuzey Kıbrıs'ın "Tayvan'laşmasını" istediğini de kaydetti. Ayrıca AB'nin Kuzey Kıbrıs'a yönelik duruşunun, Tayvan'a yönelik duruş ile paralel olması anlamına geldiğini belirterek, diplomatik tanınma beklemediklerini, sadece insanların doğrudan ticaret yapmasını istediklerini söyledi. Bağış, "Eğer herhangi bir havayolu şirketi Ercan Havalimanı'na uçmaya başlarsa çok memnun olacağız ve tüm liman ile havalimanlarımızı Kıbrıs gemi ve uçaklarına açacağız" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile