EGIAD Baskani Yelkenbiçer Açiklamasi '9 Eylül Izmir'in Kurtulusu Mücadelemizin Sembolüdür'

EGIAD Baskani Yelkenbiçer Açiklamasi '9 Eylül Izmir'in Kurtulusu Mücadelemizin Sembolüdür'

Izmir’in kurtulusunun 101. yilina sayili günler kala EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, 9 Eylül’ün önemi hakkinda açiklamalarda bulundu. Baskan Yelkenbiçer, “Bu zafer, Türk milletinin gücünü ve kararliligini sembolize eder” dedi.

Izmirliler tarafindan büyük coskuyla kutlanan 9 Eylül’e sayili günler kala Ege Genç Is Insanlari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, 9 Eylül Izmir’in Kurtulus Günü’ne özel açiklamalarda bulundu. Baskan Yelkenbiçer, “101 yil önce, bu topraklarda bir destan yazan Izmirli vatandaslar, kurtulus mücadelesinin, bagimsizlik ve vatanseverligin sembolü olmuslardir” ifadelerini kullandi.

“En önemli olaylarindan biri Yunan isgalinden kurtulus tarihidir”

Izmir’in Türkiye’nin önemli sehirlerinden biri olarak bugün oldugu gibi tarih sayfalarinda da önemli bir yer edindigini dile getiren Ege Genç Is Insanlari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, “En önemli olaylarindan biri Yunan isgalinden kurtulus tarihidir. 9 Eylül tarihinde her yil kutlanan bu zafer, Izmirliler tarafindan en büyük coskuyla kutlanan günlerden biridir. 1922 yilinda gerçeklesen bu kurtulus, Türk milletinin birlik ve beraberlik vurgusunu perçinleyen ve ulusal bayram gibi kutlanan en önemli tarihtir. 9 Eylül Izmir’in kurtulusunun tarihte sembollestigi, bagimsizlik mücadelemizin simgesi oldugunu söyleyebiliriz. Bu zafer, Türk milletinin gücünü ve kararliligini sembolize eder. Izmir’in kurtulusu, genç nesiller arasinda da büyük bir öneme sahiptir. Her yil kutlanan zafer, gençler arasinda tarih bilincinin ve vatan sevgisinin pekistirilmesine de katki saglamaktadir” diye konustu.



“9 Eylül her yil oldugu gibi cosku ve heyecanla geçecek”

EGIAD Baskani Yelkenbiçer, sözlerini söyle noktaladi: “Yeni bir yüzyili karsiladigimiz bu yil ki kutlamalarin da her yil ki gibi cosku ve heyecanla geçeceginden emin olarak, 8 bin 500 yillik tarihi boyunca her zaman öne çikan bu sehrin 9 Eylül ile hedefe vardigi ve vatanin kurtulus gününü kutladigi unutulmamalidir. Bu itibarla bu günler Türk milleti ve bilhassa kentimiz için büyük dönüm noktasi olmustur. Izmir, Büyük Taarruz harekâti sonucu 9 Eylül 1922’de Yunan isgalinden kurtulmus ve akabinde Mudanya Ateskes Antlasmasi ve Lozan Baris Antlasmasi süreci baslamis, Türk milletinin kurtulusu ve bagimsizligi gerçeklesmis olmustur. 9 Eylül 1922 sadece Izmir’in degil, ülkemizin de kurtulusunun, misak-i millinin tesisinin ve modern bir Cumhuriyete giden yolun sembolüdür. Bu dev miras, basta gençler olarak hepimizin sorumlulugundadir. Tehditleri bertaraf ederek, gelecege emin adimlarla yürümemiz yine sadece bir asir önceki mücadele ruhuyla mümkün olabilir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile