EGIAD'dan 'Dijital Olgunluk Düzeyi Belirleme Çalismasi'

EGIAD'dan 'Dijital Olgunluk Düzeyi Belirleme Çalismasi'

Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) "Dijital olgunluk düzeyi belirleme çalismasi” ile TIM-Sabanci Üniversitesi INOSUIT Programi Mentoru Selçuk Karaata’nin katilimlariyla dijitallesme kapasitesi ve yetkinliginin belirlenmesine yönelik önemli bir çalisma baslatti. Bu ölçümleme modeli önümüzdeki günlerde TIM-Sabanci Üniversitesi INOSUIT Programi Mentoru Selçuk Karaata liderliginde EGIAD üyesi gönüllü sirketlerde uygulanmaya baslanacak.

Dijital dönüsüm isletmeler için basariya giden uzun bir yolculuk ve bu yolculukta sirketlerin nerede olduklarini bilmeleri en kritik konularin basinda gelmekte. Günümüzde her sirket bu yolculukta kendine göre bir dijital dönüsüm uygulamaya çalismakta. Bu vesileyle "Dijital olgunluk düzeyi belirleme çalismasi" düzenlenen bir webinar ile EGIAD üyelerine aktarildi. Toplantiya EGIAD Baskan Vekili Cem Demirci ev sahipligi yaparken, moderatörlügü EGIAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Dalkiliç gerçeklestirdi.

“Dijitallesmeyle birlikte yeni dönem basladi”

EGIAD Baskan Vekili Cem Demirci toplantinin açilis konusmasinda, dijital dönüsümün hizla gelisen bilgi ve iletisim teknolojilerinin sundugu imkanlar dogrultusunda toplumsal bir ihtiyaç oldugunu belirterek, “Bulut bilisim, dijital medya, büyük veri, yapay zekâ, artirilmis gerçeklik, nesnelerin interneti ve 3 boyutlu yazicilarin çigir açan etkisi gibi gelismeler yeni bir dönem baslatmistir. Dijital teknolojiler ile ilk olarak otomasyon basligi altinda analog kayitlar dijital ortamda islenir hale getirilmis ve sonrasinda ise e-hizmet basligi altinda süreçler dijital ortama aktarilmistir. Gelinen noktada ise dijital dönüsüm altinda tüm kurumsal varliklar ve paydas iliskileri dijital ortamda yeniden tanimlanmaktadir” dedi.



“EGIAD D2 projesi ile tamamen dijitallesti”

EGIAD’in dijital dönüsüme hizli bir giris yaptigini hatirlatan Demirci, “Kendimizden örnek vermek gerekirse EGIAD D2 Projesi de bu çerçevede tamamlanarak hayata geçirilmistir. Mobil Uygulama üzerinden iOS ve Android olarak tasarlanan D2 ile EGIAD üyeleri birbirleriyle dijital ag üzerinden otomatik olarak baglanmis oldu. Bu kapsamda, kurumun yaptigi her etkinlik dijital ortamdan takip edilebildigi gibi kayit ve sekretarya gibi islemlerin ise dijitale aktarilmasi saglandi. Bu dogrultuda mevcut üyelerimizin etkinliklere katilimini çogaltmak, yeni üye kazanimini saglamak, üyeler arasi ticareti gerçeklestirmek gibi hedefler hayata geçirilmis oldu” ifadelerini kullandi.

“EGIAD hizli ve yerinde kararlar ile dijitallesme atlimi gerçeklestirdi”

Dijital dönüsümün, yeni kosullara ve beklentilere uyum saglamayi ve çevikligi gerektirdiginden, en basarili organizasyonlarin dahi dönüsümünü tamamlamakta zorluk çektigi bir ortamda, EGIAD’in hizli ve yerinde kararlar ile dijitallesme atilimini gerçeklestirdigine dikkat çeken Demirci, “Dijital dönüsüm süreci kolay degildir çünkü tek ve hazir paket çözümü bulunmamaktadir. Çözümün ne oldugu hakkinda net bir cevap bulunmamaktadir. Teknoloji hizli bir sekilde degismektedir ancak aliskanliklari degistirmek oldukça zordur. Gerçi keske hiç olmasa dedigimiz pandemi süreci, aliskanliklari degistirme yönünde muhakkak birtakim faydalar saglamistir fakat bunun ötesinde dijital dönüsüm insan, süreç ve teknoloji gibi çok farkli unsurlari birlikte dönüstürmeyi ve yönetmeyi gerektirmektedir. Dijital dönüsüm ayrica geçmis, bugün ve gelecegi ayni anda düsünmeyi gerektirmektedir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile