EGİAD'ın İzmir Raporu Açıklandı

EGİAD Başkanı İlter: 'İzmir çeşitli sektörlerden doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının yoğun olarak yer aldığı illerimizden biridir'.

Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Aydın Buğra İlter, İzmir'in çeşitli sektörlerden doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının yoğun olarak yer aldığı illerden biri olduğunu belirtti.

EGİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen 'Ekonomik ve Demografik Göstergelerle İzmir' organizasyonunda, İzmir'in yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından tercih edilme sebepleri açıklandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, İzmir’in, Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olarak sosyal, ekonomik ve kültürel yaşam yönünden her kesimden insanın yerleşmek ve yaşamak istediği kent sıralamasında ilk sıralarda geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Bu özelliği ile yabancı yatırımcıların da ilgi odağı olan İzmir çeşitli sektörlerden doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının yoğun olarak yer aldığı illerimizden biridir. İzmir için yapılan sayısız strateji toplantılarında ve arama konferanslarında bugüne kadar farklı hedefler ortaya konulmuştur. İzmir için belirlenen gelişme perspektifleri içinde her paydaş kendi vizyonu çerçevesinde İzmir'e farklı bir kimlik kazandırmayı hedeflemiştir. Sanayi kenti, ticaret kenti, fuarlar ve kongreler kenti, finans kenti, turizm kenti, bilişim kenti gibi kimlikler gündeme getirilmiştir.'

EGİAD olarak İzmir'in mukayeseli üstünlüklerini bütüncül bir yaklaşımla ve farklı parametreler açısından incelemeyi amaçladıklarını dile getiren İlter, şöyle devam etti:

'Raporda öne çıkan hususların içinde en çok dikkat çekici olanlar, İzmir’in insan kaynakları açısından ortaya koyduğu zengin profil, kültürel doku, sanayi ve hizmetlerde sektörel çeşitlilik, ihracata dönük üretim yapısıdır. Bütün bu faktörlerin dışında İzmir’de girişimcilik eko-sisteminin son yıllarda kaydettiği gelişme bu alandaki potansiyeli de göstermektedir. '

Raporun sunumunu yapan Prof. Dr. Sedef Akgüngör ise yatırımlar ve kaynaklar açısından İzmir'in iyi bir noktada olduğunu aktardı.

Çalışmada, İzmir'in konumu, lojistik olanakları ve sahip olduğu ticaret potansiyeli açısından Türkiye’nin önemli bir metropol bölgesi olduğu, sağlık, eğitim hizmetleri, kültürel altyapı, turizm, güvenlik, iş-yaşam dengesi kriterleri açısından Türkiye’nin diğer bölgelerine oranla üstün özelliklere sahip bir bölge niteliğinde olduğu kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile