Eğilmez: Ermeni terör örgütleri her militan başına PKK'ya 5 bin dolar ödedi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeni terör örgütleri ile PKK terör örgütü arasındaki

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeni terör örgütleri ile PKK terör örgütü arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, "Ermeniler ile PKK arasında bir anlaşmaya göre Ermeniler her militan başına PKK terör örgütüne 5 bin dolar ödedi." dedi.

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, 'Diaspora ve Terör Örgütü' konulu konferans verdi. Fakültenin amfi salonunda gerçekleşen konferansa çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Ermeni terör örgütlerinin kurulma tarihleri ve yapısı hakkında bilgi veren Eğilmez, Türk tarihindeki terör olaylarına da değindi.

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerindeki terör olaylarının ayrılıkçı ve dış bağlantılı olduğunu belirten Eğilmez, Hınçak örgütünün Osmanlı vatandaşı olmayan, Osmanlı topraklarında yaşamamış kişiler tarafından kurulduğunu, Marksist ve Rus Ermenilerinden oluştuğunu söyledi. Taşnakların ise Ermeni milliyetçilerinden oluşan ve Marksist olmayan bir terör örgütü olduğunu ifade eden Eğilmez, Ermenistan'ın kurtuluşu için Ermeni Gizli Örgütü (ASALA) için de şunları söyledi: "İkinci Dünya Savaşı'nda Gürcüleri ve Ermenileri kullanarak Türkiye'den toprak talep eden Stalin'in politikası açıktan devam etmiştir. Stalin'den sonra da Sovyetler Birliği gizliden gizliye Ermeni terör örgütlerine destek vermiştir ve ASALA bu destek sonrasında ortaya çıkmıştır. Ermenilerin önemli terör örgütlerindendir. Bu örgütte gizlilik esastı, farklı isimler ile de faaliyet göstermişlerdir. Avrupa'nın değişik ülkelerinde Türk diplomatlarını öldürmüşlerdir."

PKK ile Ermeni terör örgütlerinin dayanışma içerisinde olduğunu kaydeden Eğilmez, 1980'li yıllarda PKK ile ASALA terör örgütnün Lübnan'da ortak basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye'ye karşı deklarasyon yayınladıklarını söyledi. ASALA ve PKK'nın Türkiye'ye karşı işbirliği yaptıklarının altını çizen Eğilmez, "Ermeniler ile PKK arasında bir anlaşma yapılmıştır. Anlaşmaya göre; Ermeniler PKK terör örgütü içerisinde eğitim fasaliyetlerinde bulunacaklar, her militan başına PKK terör örgütüne 5 bin dolar ödenecek, Ermeniler terör örgütüne yardım edeceklerdir. Elde edilen topraklar eşit olarak bölüşülecek. Türkiye'nin diğer metropol kentlerinde de benzer eylemler yapılacaktır." diye konuştu.

TARİHTEKİ İLK TERÖR ÖRGÜTÜ: HAŞİŞİLER

Selçuklulardan beri Türklerin terör örgütleri ile yüzyüze geldiğini belirten Savaş Eğilmez, Türkler'in ilk karşılaştığı terör örgütünün Haşişiler olduğunu söyledi. Hasan Sabbah'ın kurduğu terör örgütünün sadece Selçukluları değil Avrupa devletlerini de rahatsız ettiğini kaydeden Eğilmez, Haşişilerin terörü bir araç olarak kullandıklarını belirterek, Sultan Melikşah ve Sultan Sencer gibi hükümdarın bile bu örgütle başa çıkamadığını ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile