Egirdir Gölü Yüzeyindeki Yosunlar Temizlenecek

Egirdir Gölü Yüzeyindeki Yosunlar Temizlenecek

Türkiye’nin dördüncü büyük gölü Egirdir Gölü’nde, kötü görüntülere ve kokuya neden olan göl üzerindeki yosunlar ot biçme makinasi ile temizlenecek.

Göller Bölgesinin en büyük göllerinden biri olan Egirdir Gölü’nde otla mücadele etmek için ot biçme makinasi alindi. Türkiye’nin dördüncü büyük gölü, içme suyu rezervi bakimindan ikinci tatli su gölü olan Egirdir gölündeki otlasmanin önlenmesi için Egirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birligi (EKO-BIR) Baskanliginca yabani ot kesici makinasi alindi. Egirdir Limani bölgesine getirilen ot biçme teknesi düzenlenen tören ile göle indirildi.

Egirdir Belediye Baskani ve EKO-BIR Baskani Mustafa Özer, Egirdir Göl’ünün korunmasi için elinden geleni yapacagini belirttigi konusmasinda, "Gölümüzü temizlemek için ot kesme teknemizi aldik. Bugün de Egirdir Gölümüze indirdik. Burada bizim önceligimiz Egirdir Gölü. Egirdir Gölümüzün korunmasi, Egirdir Gölümüzün temizlenmesi, Egirdir Gölümüzün su seviyesinin yükseltilmesi için biz elimizden geleni yapacagimizdan hiç kimsenin süphesi olmasin. Egirdir Gölümüzü her zaman önemsedik ve önemsemeye devam edecegiz. Egirdir Gölümüz Türkiye’mizin en büyük tatli su kaynagi. Bu baglamda bölgemiz için oldugu kadar da ülkemiz için de önemsenmesi gereken bir göl. Hem Egirdir Belediye baskani olarak, hem de EKO-BIR baskani olarak elimi degil, gövdemi tasin altina koymaya hazirim. Önceligimiz hep Egirdir Gölü olacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile