TÜPRAŞ tesislerindeki konferans salonunda gerçekleştirilen törenle, ''İstihdam Garantili İş Gücü Yetiştirme Programı'' kapsamında eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kursa katılarak sertifika alan kursiyerlerin bundan sonra daha çok çalışması gerektiğini belirtti.
Kocaeli'de böyle bir projenin hayata geçirilmesinin önem arz ettiğine dikkati çeken Topaca, ''Sanayi kenti Kocaeli'de bu proje sayesinde hem istihdam artıyor, hem sanayicilerimizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılıyoruz. Bu çok önemli bir proje. Bilgi çağında yaşıyoruz, bilgiye her gün yeni bir bilgi katmalıyız. Bu şekilde çalışarak TÜPRAŞ'ta yükselebilir ve 'TÜPRAŞ'ı ben yöneteceğim' diyebilmelisiniz'' dedi.
TÜPRAŞ İzmit Rafineri Müdürü Mesut İlter ise TÜPRAŞ'a nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile bu projeyi yürüttüklerini söyledi.
2008 yılında global ölçekte başlayan ekonomik krizin tüm dünya ekonomilerini etkilediğini ve işsizlik oranlarını arttırdığını ifade eden İlter, ''Ülkemiz de aynı ölçekte olmasa da global krizden bir miktar etkilendi. İşsizlik oranlarımız da bu krizden etkilendi. 2010 yılından beri uyguladığımız bu 'İstihdam Garantili İş Gücü Yetiştirme Programı' bugün Türkiye'de işsizliğin önlenmesinde en önemli araçlardan biri haline geldi'' diye konuştu.
Programın hem Türkiye'nin problemi olan işsizlik sorununa karşı önlem olduğunu hem de sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü sanayi kuruluşlarına kazandırdığını vurgulayan İlter, şöyle konuştu:
''Şirketimiz de 2011 yılında hedefini petrol sektöründe performansına özenilen, çevre ve yaşam değerlerine saygılı öncü bir şirket olarak yeniden belirledi. Ülkemizin geleceğinin nitelikli, iyi yetişmiş iş gücü kaynağıyla inşa edileceğine gerçekten yürekten inanıyoruz. İlkini 2010 yılında gerçekleştirdiğimiz kursta, 75 arkadaşımız TÜPRAŞ ailesine katıldı.
Bugün bu arkadaşlarımız değişik üretim birimlerinde başarıyla çalışmaktadırlar. Yaptığımız ölçme ve değerlendirmelerde, yüksek başarı oranları uygulanan programın rafinerimizin nitelikli iş gücü kaynağını ne kadar arttırdığı açıkça ortadadır''
2011 yılının Ekim ayında başladıkları Fuel Oil Dönüşüm Ünitesi projesini 2014 yılında tamamlayarak, tesisi devreye almayı planladıklarına işaret eden İlter, bu projede üretim birimlerinde çalışacak nitelikli bir iş gücüne de ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.
İlter, bu tür tesislerde personelin kendi başına çalışır duruma gelmesi için yaklaşık üç yıl çalışması gerektiğini anlatarak, ''Hedefimiz 2012 yılı sonuna kadar bu projede çalışacak tüm bu personeli istihdam etmek. Yıl sonuna kadar bu iş gücünü ailemize katmak istiyoruz'' dedi.
Petrol ve gaz alanlarında toplam 312 saat teorik, 400 saat uygulamalı kurs verilen kursiyerler, TÜPRAŞ'ta operatör olarak işe yerleştirildi .
Eğitim Alan 75 Kursiyere Sertifikaları Verildi
Çalışma ve İş Kurumu ile TÜPRAŞ işbirliğinde hayata geçirilen program kapsamında eğitim alan 75 kursiyer TÜPRAŞ'ta işe yerleştirildi.