Gündoğdu, Hekimevinde düzenlenen 'Eğitim Bir-Sen Adana Buluşması'nda Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki engelleri kaldıracak yeni bir Anayasa için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti. Darbe ürünü kurumların 12 Eylül referandumundan sonra önemli oranda demokratikleştikleştirildiğini ama bunun yeterli olmadığını söyleyen Gündoğdu, "2011 yılının, yarım kalmış demokratikleşme hamlesinin tamamlandığı, kamu çalışanlarının elde ettikleri toplu sözleşme hakkının grev hakkıyla taçlandığı, temel insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmediği, sendikalılaşmanın önündeki engellerin kaldırıldığı bir yıl olmasını ümit ediyoruz" dedi.
Sendikal anlayışlarının dar kalıplarla tanımlanamayacağını ifade eden Gündoğdu, "Özelde üyelerimizin özlük hakları, genelde ülkemizin ve insanlığın geleceği diye formülleştirdik ve yolculuğumuzu başlattık. Memur-Sen'in sendikal anlayışı dar kalıplarla tanımlanamaz. Kendimizi tek cümleyle tanımlarken, 'Çerçevesini devletin çizdiği sendikacılığa da, çerçevesi devlete karşı çizilen sendikacılığa da hayır diyoruz' diye yola çıktık. Memur-Sen'in ve Eğitim Bir-Sen'in en önemli görevi, vesayeti deşifre etmektir. Darbe sevenlere karşı Memur-Sen'in duruşu bardesavarlık olmuştur bunun yanında hakikat severlik bizim en önemli şiarımızdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sendikada emeği geçen eski başkanlara plaket ve çiçek takdim edildi.
Eğitim-bir-sen Adana Buluşması
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yeni bir Anayasa için sendika olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.