Eğitim Bir Sen Adıyaman Temsilciliği: Ek ders ücretleri zamanında yatırılmalı

Adıyaman Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, ek ders ücretlerinin zamanında yatırılmamasını anlayamadıklarını söyledi.

Ek ders ücr

Adıyaman Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, ek ders ücretlerinin zamanında yatırılmamasını anlayamadıklarını söyledi.

Ek ders ücretlerinin zamanında yatırılmamasına sitem eden İzci, "Bütün eğitimcilerin malumu olduğu üzere aylık ek ders ücretleri her ayın son iş günü mesai saati bitimine kadar çalışanların devam-devamsızlığı dikkate alınarak hesaplanır. Düzenlenen ek ders tahakkuk cetvelleri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilerek gerçekleşen ücretler Defterdarlık tarafından bankalara aktarılır. Bu ücretlerin her ayın birinden itibaren ödenmesi gerekirken anlayamadığımız bir nedenden dolayı bu bazen ayın 8'ine hatta 10'una kadar sarkmaktadır. En erken ayın 6'sını bulmaktadır." dedi. Teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde böyle aksakların düzenlenmesini isteyen İzci, günümüzde işlemlerin daha hızlı ve zamanında olması gerekirken yaşanan bu gecikmelerin eskiye göre tezat oluşturduğunu kaydetti.

Bayram öncesi ek ders ücretlerinin hala ödenmemesine sitemlerini dile getiren Başkan İzci, "Yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile hükümetin maaşları erken ödeme kararı alırken ayın birinde ödenmesi gereken ders ücretlerinin ayın 9'u olmasına rağmen hala ödenmemesi eğitim çalışanlarının sıkıntı yaşamalarına neden olmuştur. Zaman zaman yaşanan böylesi sorunların nedeni olarak keyfilik ve ihmali akla getirmektedir. Bu sorunun tespitinin yapılmasını, eğitim çalışanlarının mağduriyetinin bir an önce giderilmesi, bu tür sıkıntıların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor ve konunun takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz." diye belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile